Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Lisa Edler – grundare av Kreativinspo

Lisa Edler grundade Kreativinspo som erbjuder homestyling/möblering av bostäder inför försäljning, inredningsdesign till företag och privatpersoner samt skyltning och dekoration på köpcentrum. Hon motiverades till att starta eget företag för att hon ville leverera hög kvalitet och samtidigt må bra, det var inte möjligt med tidspressen som anställd. Idag kan hon arbeta på sina egna villkor och på ett hållbart sätt. Vilket har resulterat i återkommande nöjda kunder och högre livskvalitet för henne själv samt familjen. 

“Målet är att skapa miljöer där människor trivs, oavsett om det gäller ett hem, en visningsbostad eller ett kontor. Jag försöker i största mån använda återbrukade möbler och inredning får att värna om vår planet. I framtiden hoppas jag på att ha ännu fler fasta samarbetspartners som ser vikten av att jobba miljösmart och med kvalitet i fokus”, säger Lisa

Lisa Edler – grundare av Kreativinspo

Om Lisa Edler

Jag bor i Veberöd, Skåne där jag njuter av livet på landet tillsammans med maken, barnen och katterna Titti samt Lissi. Jag är en kreativ och levnadsglad 41-åring som alltid har projekt på gång samt mår bäst när jag skapar, vare sig det handlar om att måla en tavla, renovera möbler eller inreda/styla ett rum. Till mina intressen hör inredning, vackra miljöer, trädgård, återbruk, möbeldesign och att gå på loppisar. Jag motiveras av att kunna göra stora förändringar med relativt små medel och drivs av att få snabba resultat och tydliga förändringar. Jag är intresserad av hållbarhet och drivs också av att göra gott för miljön.

Kreativinspo och resan till att bli entreprenör 

Kreativinspo vänder sig både till företag och privatpersoner. Jag inreder bostäder och stylar inför försäljning, erbjuder inredningshjälp till privatpersoner och företag och skapar skyltfönster och öppna områden på köpcentrum. Jag renoverar gamla möbler som jag använder i mina olika uppdrag och i vissa fall säljer. Möbel- och stylingslagret har jag här hemma, men jag åtar mig uppdrag i stora delar av Skåne. 

Mitt tidigare jobb som homestylist var stressigt, jag blev utbränd och var tvungen att sjukskriva mig. Jag ville leverera hög kvalitet och det var inte möjligt med den extrema tidspressen. Att vara skapa och vara kreativ under stress blir inte bra. Själv ansåg jag att det skulle gå att göra så mycket bättre om jag bara fick mer tid hos varje kund, därför startade jag eget företag efter sjukskrivningen 2020. 

Ett av mina första uppdrag var ett konsultuppdrag på ett köpcentrum tillsammans med en annan tjej. Köpcentret är fortfarande våra kunder och vi dekorerar skyltfönster, öppna områden och gångar åt dem än idag. För mig är det viktigt att kunna leverera bra kvalitet på det färdiga resultatet och att erbjuda god kundservice genom hela resan. Kunden ska få en positiv helhetsupplevelse.

Jag är stolt över att jag skapat möjligheten att jobba med det jag brinner för på heltid och tacksam friheten som det medför.

Möbel- och stylingslagret har Lisa hemma

Entreprenörskapet – lärdomar och motgångar

Jag älskar friheten som entreprenörskapet ger, att arbeta som jag själv vill och att kunna leverera hög kvalitet, det är oerhört viktigt för mig. Men att driva ett företag innebär också mycket slit, engagemang, kontakter och pengar för att nå dit man vill. Eftersom mitt jobb också är mitt stora intresse så är gränsen mellan fritid och jobb otydlig. Det blir ofta att jag jobbar kvällar och helger, inte ute hos kunder, men med förberedelser inför veckans uppdrag.

Sedan krävdes det ett rejält startkapital för att slippa ta lån. Jag behövde investera i en företagsbil, köpa upp möbler och dekor samt att jag behövde klara mig utan lön hela första året. Dessutom försvinner mycket pengar i moms och skatt, man får räkna bort hälften av pengarna som man får in från kunden, efter alla övriga kostnader blir det inte mycket kapital kvar tyvärr.

Om jag skulle förändra någonting så hade jag startat AB från början istället för att börja med en enskild firma. Konverteringen till AB kostade en hel del och var dessutom krånglig.

Till andra entreprenörer

Jag tror att många gör misstaget att belåna sig alldeles för mycket. Man tror att man kan börja tjäna pengar på bolaget direkt, men det tar tid att bygga en vinstdrivande verksamhet. 

  • Tro på din dröm och låt dig inte tappa bort det som är viktigt för dig. 
  • Var beredd på att många försöker pruta och utnyttja dig. Stå på dig och kämpa istället för att hitta kunder och samarbetspartners som ser ditt värde och uppskattar ditt arbete. 
  • Var unik och nöj dig inte med att vara en i mängden!
  • Det tar tid att nätverka, jag har fått bra resultat genom att vara aktiv på Instagram, men det krävs mycket arbete för att finna bra samarbetspartners.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv