Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Kim Forsell – entreprenör och karriärcoach

Kim Forsell har lång erfarenhet inom coaching och ledarskap. De senaste ett och ett halvt åren har hon koncentrerat sig på att bygga sin egen verksamhet som karriärcoach. Att driva eget företag har gett henne den frihet som hon själv vill ha och genom sin coachingverksamhet stödjer och hjälper hon andra att leva livet och bygga en företagsverksamhet på sina egna villkor. 

“Under många år har jag känt att jag vill jobba mer flexibelt och styra min egen tid. Därför föddes idén om att starta eget företag och att även hjälpa andra till att kunna ha ett mer flexibelt och hållbart arbetsliv”, förklarar Kim.

Kim Forsell, entreprenör och karriärcoach.

Vem är du Kim Forsell?

Jag är en glad gävletjej som bor på landet utanför stan tillsammans med min man, son och våran schäfertik. På fritiden är jag väldigt aktiv, förutom att jag är instruktör på Actic så tillbringar vi också mycket tid i naturen. På vintern åker vi skidor både på längden och utför och sommartid har vi börjat köra mountainbike. Som person är jag omtänksam, ambitiös och envis, jag drivs av att kunna styra över mitt liv och att hjälpa och stötta andra i sin utveckling.

Företaget – Kim Forsell, karriärcoach 

Jag har arbetat som coach och ledare under många år, idag arbetar jag som karriärcoach och hjälper individer som vill starta igång en egen online-verksamhet. Antingen har personen en egen idé om produkter eller tjänster som de vill börja sälja, eller så vill de jobba med andras produkter eller tjänster, exempelvis via affiliate marketing. 

Det jag erbjuder är att ta del av en utbildning inom området i kombination med coaching för att du ska komma igång. Idag finns det goda möjligheter att jobba online och försörja dig samtidigt som du har ett hållbart arbetsliv och kan njuta av livet. Verksamheten driver jag från mitt kontor, hemifrån eller på resande fot. Så ofta som jag kan kombinerar jag resa och jobb – så kallad workation. Nu senast var jag i Marbella, Spanien i maj.

Entreprenörskapet har gett Kim mer frihet, här har hon satt upp sin Workstation på Marbella.

Vad är ditt mål med verksamheten? 

Målet med verksamheten är att kunna hjälpa andra människor att starta igång sin egen online-verksamhet, oavsett om det är på hobbynivå eller att man vill driva det på heltid. Inom fem år ska ha hjälpt många andra människor att starta igång sina online-verksamheter och jag själv fortsätter att jobba platsoberoende. Jag har ingen ambition av att ha egna anställda, utan är nöjd med att vara egen. 

Resan till att bli entreprenör

Jag började min resa mot entreprenörskapet 2019, när jag var 39 år. Då hjälpte jag till vid uppstarten av företaget Monovaz AB, som jobbar med coaching och personalutveckling. Just nu håller jag på att bygga upp min egen coaching-verksamhet, vilket har varit min bisyssla i ett och ett halvt år. Under många år har jag känt att jag vill jobba mer flexibelt och styra min egen tid. Därför föddes idén om att starta eget företag och att även hjälpa andra till att kunna ha ett mer flexibelt och hållbart arbetsliv. Jag är mest stolt över att jag vågade ta steget att starta eget företag och inte fortsätta den traditionella vägen som anställd.

Vad har du lärt dig om på vägen? Och vilka fördelar/nackdelar upplever du med att vara entreprenör?

Som egen företagare är du ansvarig för hela verksamheten. Det är lätt hänt att man tar på sig för mycket. Du ska vara marknadsavdelningen, ekonomiavdelningen, HR avdelning och så vidare. Ta hjälp med de bitar som du inte kan och det du tycker är tråkigt, det lönar sig i längden. Om jag ska välja någonting som jag önskar att jag gjort annorlunda så vore det att jag skulle ha börjat starta eget tidigare i livet. 

Det bästa med att driva eget företag är att få styra min tid och bestämma vilken typ av uppdrag jag tar mig an. En baksida är dock att man kan känna sig ensam ibland. Det kan också kännas ekonomiskt otryggt, jag tycker det borde finnas ännu mera ekonomisk stöttning för de som vill starta och driva eget företag. Men jag känner inte att jag ”offrat” någonting, tvärtom så jobbar jag mindre nu än när jag var anställd, eller i alla fall upplever jag det så eftersom jag kan förlägga mitt jobb till de tider som passar mig och min familj.

Kims tips till andra entreprenörer

  • Jag tror att många tänker att allt ska vara perfekt och att man ska kunna allt innan man vågar erbjuda sina tjänster – kör igång och prova dig fram, allt behöver inte vara färdigt!
  • Jag använder mig mycket av LinkedIn för att nätverka. Det vilket har varit ett jättebra nätverk för mig med likasinnade personer eftersom jag även jobbar med uppdrag via LinkedCoach och som linkedinPT. Jag sitter också med i styrelsen för MIX Marknadsförening i Gävleborg vilket också är ett bra nätverk.
  • Var inte rädd, våga gå utanför din komfortzon. Det är då du utvecklas och det händer grejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv