Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Malin Fors – grundare av Soul hub

Malin Fors är entreprenören med en bakgrund inom tv- och filmbranschen som följde sin magkänsla, och startade en butik som säljer loppis samt vintageinredning i Skanör. Hon motiveras av frihet och att omge sig av vackra ting, samtidigt som hon vill inspirera andra att njuta mer av livet och handla återbruk.

“Vi hade varit i Spanien och träffat massa härliga och inspirerande människor. Dagen efter vi hade kommit hem så handlade jag frukostbullar och såg att min favoritlokal var ledig. Då ringde jag ägaren direkt och kom hem med både en lokal och bullar till min sambo och barn, berättar Malin.

Malin Fors, grundare av Soul Hub
Malin Fors, grundare av Soul Hub

Vem är Malin Fors?

Jag heter Malin Fors, är 33 år gammal och bor i Skanör med min sambo Dennis samt våra två barn, Charlie, 4 år, och Louie, 2 år. Familj, hundar och framför allt loppisar är mina stora intressen. Jag skulle också beskriva mig som glad och energisk med närhet till mina känslor. Min syster brukar säga att jag skulle kunna prata liv i en död fisk! Min motivation är det vackra i dagen och att fylla varje dag med liv och kreativitet. Jag älskar att inreda med blommor till glada toner från högtalaren

Vad gör företaget Soul Hub Vintage?

Soul Hub säljer loppis- och vintageinredning från en strategiskt placerad lokal i Skanör, där jag även samarbetar med andra lokala aktörer. Målet är att inspirera till hållbart handlande genom loppisfynd och att uppmuntra på sociala medier. – Jag är också konsult inom sociala medier vilket är en bisyssla för att balansera ekonomin.

Malin Fors i Soul Hub butiken i Skanör
Malin Fors i Soul Hub butiken i Skanör

Framtidsvisionen för Soul Hub är att verksamheten ska bli kreativ mötesplats och inspirationskälla för loppishandeln, men också en social media hub inom hållbarhet som inspirerar och engagerar på samma gång.

Entreprenörsresan

Det började med att vi hade varit i Spanien och träffat massa härliga och inspirerande människor som väckte en idé hos mig. Dagen efter att vi kommit hem till Sverige, handlade jag frukostbullar och såg att min favoritlokal var ledig. Då ringde jag ägaren direkt och kom hem med både en lokal och bullar. Jag kände där och då att det var dags att sluta drömma och bara köra på. Det var 2023. Att jag vågade berodde på att jag fokuserade på allt positivt och följde magkänslan, det modet är jag stolt över. Även om jag fortfarande är väldigt ny, var det just det steget att börja, som gav mig tron på att jag faktiskt kunde göra det här.

Exteriör på Soul Hub Vintage i Skanör
Exteriör på Soul Hub Vintage i Skanör

Vad är för- och nackdelar med att driva företag?

Det bästa med att driva eget företag är den otroliga känslan av frihet och självständighet – som att vara på en segelbåt utan motor. Det är du och vinden, du kan inte be någon om hjälp utan måste ha en plan för det mesta. Du kommer i land, men ibland tar det lite längre tid. Den resan ger en unik tillfredsställelse och en stark känsla av att ha uppnått något på egen hand. Baksidan av företagandet är dock att det kan vara svårt att särskilja jobb och familjetid. I mitt fall har min sambo fått ta ett större ansvar för hushållet för att stödja min företagsresa. Det har krävt mycket uppoffring från hans sida, och jag är oerhört tacksam för hans stöd.

Om du kunde göra om din resa – skulle du ändra på något?

Det är inte helt lätt att svara på. Men spontant, nej, eftersom jag följde min magkänsla och bara körde på. Kanske skulle jag till och med ha gjort det ännu tidigare. Å andra sidan, kanske jag skulle ha tänkt mer på min sambo. Han har fått ta ett jättestort lass när jag kört på, men med facit i hand hoppas jag verkligen att det ska vara värt det. Jag hoppas att vi ska kunna titta tillbaka på den här tiden och skratta, kanske gråta lite, men ändå skratta och tänka – shit, vilket bra team vi var och vi gjorde det!

Har du några tips eller råd till andra entreprenörer?

  • Var ödmjuk, tålmodig och ha is i magen – resultaten kommer med tiden. Min kompis Ingela brukar säga “Rom byggdes inte på en dag” och så är det verkligen.
  • Nätverka smart: Skapa Instagram-vänner i samma bransch men på annan ort eller land – anslut till online-nätverk. Var försiktig med att dela dina idéer; alla förtjänar inte att höra om dina drömmar.
  • Lyssna på människor du litar på som vill dig väl. Stå upp för din dröm och låt dig inte påverkas av negativa människor som stampat på samma plats i årtionde.
  • Låt dina drömmar vara din kompass och ha någon trygg person att luta dig mot, som en vän, partner eller förälder. Se till att de förstår din väg, så kan de hjälpa dig när du behöver det. I mitt fall har min sambos och familjs stöd varit avgörande.
  • och det viktigaste av allt NJUT AV DIN RESA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv