Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Melinda Ingvarsson grundare av Miskin

Melinda Ingvarsson är 37 år och bor tillsammans med sin sambo samt son i Grebbestad. Hon älskar utveckling, förändring och optimering. För att hitta den berömda livsbalansen ägnar hon sin fritid åt träning, naturen, vara social eller till att göra ingenting alls. 

Vad är Miskin?

Miskin är en webbshop och en hudvårdssalong. Salongen finns på frisörsalongen Studio C i Grebbestad. Jag brinner för att skapa utbildande innehåll på mina sociala medier. Men brinner även för att utbilda mina kunder när de kommer in till mig för en ansiktsbehandling. Jag hjälper alltid mina kunder att förstå sig på sin hud och hur de ska göra för att uppnå optimal hudhälsa. Min mission är att göra kundernas hudvårdsrutiner enkla, anpassade och hållbara. 

Starten av Miskin

Jag grundade företaget 2019 vid sidan om mitt heltidsarbete som entreprenörscoach, det vill säga ingenting med hudvård. att göra. Under den tiden saknade jag att få arbeta med just hudvård så mycket att jag till slut startade webbshopen och så grundades företaget. Salongen i Grebbestad startade jag i början av året under min föräldraledighet. Tidigare har jag arbetat med att utbilda hudterapeuter och drivit hudvårdssalong i Göteborg.

Mitt mål med verksamhetenär att coacha personer till en bättre hudhälsa. Oavsett om man är intresserad av hudvård eller inte lägger de flesta ner tid och pengar på sin hud. Hudvård och make-up är idag väldigt ”hypeat”. Sociala medier får större inflytande på oss och påverkar våra val av produkter och behandlingar. En konsekvens av det är över- och felbehandlade hudar. Många testar både produkter och behandlingar utan att faktiskt veta vad de innebär, eller hur just deras hud fungerar. Jag vill vara en pålitlig och trygg auktoriserad hudterapeut som coachar och hjälper.

Vad är det bästa med att driva företag? 

Det är väldigt kreativt! Jag får dagligen påminnelser om att det är min kreativitet och dynamik som sätter prägel på företaget. Vilket man ser i resultaten. Svåraste har varit att tillåta mig själv att ha lugnare perioder – att bara låta allt vara tillräckligt bra ibland. Jag sätter idag rimliga mål på mig själv nu utifrån hur läget ser ut. Mitt jobb är min passion så jag har svårt att se om jag jobbar eller håller på med en hobby. Sedan försöker jag hålla mig själv inom vissa ramar och planera långsiktigt för att känna en trygghet i att jag gör tillräckligt.

Melindas tips till andra entreprenörer

  • Skynda inte för snabbt. Aldrig utan en strategi eller en koll på sin budget. 
  • Förstå varför ditt företag är viktigt för dig och hur du vill att ditt företag ska uppfattas. När du identifierat det kan du enklare se vilka du faktiskt kan ha hållbara samarbeten med. Då är det också enklare för dig att identifiera vilka kanaler du kan hitta dessa. 
  • Finns där dina drömkunder finns och se vilka andra företag som redan lockar dem idag. 
  • Ställa dig frågan ”vad är jag beredd att förlora?”. Skapa dina förutsättningar utifrån dina förutsättningar. Alltså, dröm stort och var realistisk i det du gör – för att vara hållbar.
  • Våga sätta höga mål, se vart du står idag och fundera ut vägen däremellan.
  • Följ din plan, ha mätbara mål och glöm inte att följa upp allt du gör. Utvärdera så att du vet att du är på rätt spår eller om du behöver ändra riktning.

This or that med Melinda Ingvarsson

Vill du komma i kontakt med Melinda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv