Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Mindbloom

Göteborgaren Marli Montán, 32, har velat starta företag sedan hon var 14 år gammal – men det var svårt att hitta modet. Hösten 2020 fick hon en idé tillsammans med modet vilket ledde till att företaget Mindbloom startades. Där arbetar hon som som growth coach och human design konsult. Med en passion för utveckling är hennes mål att guida människor tillbaka till sin innersta power!

Drivkrafterna

Jag har en passion för utveckling och självledarskap på det personliga, professionella och spirituella planet. Min dröm är att skriva böcker och starta varje morgon med att dansa. Jag vill förändra sättet vi ser på oss själva och därmed hur vi ser på andra. Mitt mål är att guida människor tillbaka till sin innersta power. Jag säger guida tillbaka då jag vet att vi alla har den här källan av superkraft men som vi på grund av normer, föreställningar och begränsande tankar ibland glömmer av. Jag vet hur lätt det kan vara att förlora sig själv till ett liv man trodde att man ville ha, för det är precis den resan jag har gjort. Men nu har jag äntligen hittat rätt och det är magiskt! 

Företaget Mindbloom

I mitt företag coachar jag andra genom enskilda samtal samt konsulterar kring human design. Målet är att få så många människor som möjligt att lära känna sig själva och våga leva de liv som de alltid har drömt om. I nuläget arbetar jag hemifrån, till största del på grund av Covid men min tanke är att fortsätta utan en fast arbetsplats då jag vill kunna jobba varifrån som helst. Jag har dock en tanke om att kanske hyra in mig på något co-working space, mest för att få känna av det sociala. Om fem år ser jag att Mindbloom har fasats ut och blivit till marlimontan.com, en samlingsplats för medvetet välmående och personlig utveckling. Jag föreläser, har retreats och har släppt böcker. Så, nu när har jag skrivit ut det här, så är det ju bara att köra!

Varför valde du att starta företag?

Jag har velat starta företag sedan jag var 14 år men har aldrig vågat. Jag har tänkt att det inte var rätt tidpunkt, fel årstid, att jag inte har haft tillräckligt med kunskap, tid eller finansiella resurser och så vidare. Listan till varför jag inte vågade starta företag kan göras lång men nu när jag utbildat mig till livscoach har jag fått rätt verktyg och på riktigt börjat jobba med min begränsningar. Idén föddes hösten 2020 och det var där någon gång jag registrerade företaget men drog inte igång på riktigt förrän i januari 2021. Jag hade helt enkelt en bra idé och kände mig extra modig. Så det här är helt nytt för mig! 

Vad är du mest stolt över?

Att jag på den här korta tiden faktiskt har fått förtroendet att ta del av människors innersta och fått dem att se på det med nytt ljus, vilket också har lett till förändring. Jag är stolt över att jag äntligen vågade och att jag fortsätter att våga, trots att jag ibland tvivlar. 

Att starta ett företag

Det bästa med att ha startat företag är att jag själv kan bestämma själv hur jag förvaltar min tid. Det gör att jag får mer tid med min familj, mer tid att lägga på välmående och det här skänker mig lugn och ger mig balans. Det svåraste för mig har varit att få människor att veta att jag finns. Jag har lärt mig att ingenting någonsin blir som man har tänkt sig men att det ändå finns något fantastiskt med det, allt man får lära sig längst med vägen. Jag tror att många kan vara för optimistiska och sen känna sig besvikna när det inte blev som man hade tänkt. Det är bra att räkna med att första året får vara lite trial and error. Det är också viktigt att våga be om hjälp, det finns troligtvis någon som redan har gjort det du försöker göra och som kan dela med sig av sin kunskap. 

Tips till andra företagare och entreprenörer

Först och främst vill jag fråga alla som funderar på att starta företag vad det är som håller dem tillbaka och råda dem till att vara modiga. Vi spenderar så mycket tid i våra liv med att vänta, vänta på helgen, på sommaren, på ett nytt jobb eller högre lön istället för att faktiskt agera. Omge dig själv med människor som höjer din energi och våga be om hjälp. För att hitta rätt kontakter till ditt företagande skulle jag tipsa om att gå med i olika grupper och olika nätverk med likasinnade. Våga kommunicera. Ställ frågor, skriv till människor som du tycker verkar spännande och sug åt dig all den kunskap som finns att hämta. 

This or that med Marli Montán

Det säkra valet eller det galna valet? Inget! Jag väljer det min intuition säger, innan intellektet kopplas in.

Stort tack till dig, Marli, för din medverkan i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv