Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Nimble & co

Entreprenören Veronica Stenberg, 38, drivs av lärande, empati och att hjälpa människor. Hon bor i Göteborg med sin familj pojkvännen. Veronica startade företag mitt under pandemin för att kunna dela med sig av sina kunskaper om digital transformation, marknad, strategi och affärer. På fritiden lyssnar hon gärna på podcasts, tränar, reser eller umgås med vänner.

Vem är Veronica Stenberg?

Jag är en 38-årig nomad som numera bor i Majorna, i Göteborg. Innan jag flyttade till Göteborg bodde jag under 5-6 år i London. Där jag arbetade både för frimurarna, inom modebranschen med e-handel och på kreativa digitala byråer. Min motivation är min nyfikenhet, att vilja veta varför och att ständigt utveckla mitt intellekt genom att lära mig nya saker och se världen från nya perspektiv. Det är viktigt för mig att ha privilegiet att hjälpa andra människor att öka sin kunskap men också göra deras vardag på arbetet bättre genom att bidra till att göra deras arbete roligare genom att stötta i kunskapsöverföring. Jag står aldrig still utan jag har en längtan att utmana mig själv och upptäcka både ny kunskap och nya perspektiv.

Verksamheten Nimble & co

Mitt bolag Nimble & co lanserade jag den 17 December 2020. Nimble & co hjälper företag som vill stärka, utveckla och framtidssäkra sin digitala närvaro och därmed sin verksamhet. Nimble & co gör det möjligt genom att erbjuda spetskompetens inom digital strategi, marknadsföring och transformation. Fokus är på fyra områden som hjälper våra kunder uppnå den förändring och resultat de önskar se i sin verksamhet; analys, strategi, projektledning och rådgivning. Tillsvidare driver jag företaget hemifrån eftersom jag startade bolaget mitt under pandemin.

Mitt mål med verksamheten är att ge service och kvalitét genom behovsanpassade lösningar för att driva förändring och tillväxt för företagets kunder.  Jag vill förändra byråvärlden och kunna erbjuda mer flexibla och kundanpassade samt fokuserade lösningar utifrån de olika behoven en verksamhet har i olika faser. Att gå ifrån långa avtal, bindningstider och statiska lösningar och istället kunna erbjuda flexibla, behovsanpassade och värdeskapande lösningar för verksamheter.

Veronica om fem år

Jag ser mig själv arbeta med ett team av både konsulter och anställda. Jag befinner mig i en position med att leda bolaget och utveckla mina anställda till att bli bäst i branschen. Jag ser mig själv ge fler föreläsningar för att förmedla min kunskap och erfarenhet. Jag jobbar nu mer med de interna organisatoriska frågorna för Nimble & co’s kunder. Jag hjälper dem identifiera hur de kan utveckla sin personal och organisation för tillväxt. Jag ser mig själv sitta med en god kopp kaffe i ett kontorshotell, med mitt team och andra spännande bolag som jag arbetar tillsammans med. Mitt företag har växt och nu finns förutom en bas med stjärn-konsulter, och strategiska partners minst fem anställda personer som jobbar med att hjälpa Nimble & co’s kunder med att navigera den digitala spelplanen och uppnå tillväxt. Jag ser att Nimble & co har spännande kunder som vi hjälper till att utveckla.

Varför valde du att starta företag?

Jag har alltid drömt om att starta ett eget bolag eftersom jag har en stark vision av det värde jag kan ge till kunderna inom digital transformation, marknad, strategi och affär. Jag har så mycket att ge och tillföra, så under pandemin tänkte jag att, nu är det dags! Jag använde pandemin att blicka inåt och reflektera över mitt liv. Vad vill jag uppnå? Om jag dog imorgon, vad hade jag ångrat att jag inte testat? Så jag använde det som en språngbräda till att våga göra det där läskiga – att testa!

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit?

Jag är stolt över att jag arbetat hårt för mitt personliga varumärke de senaste 18-19 åren, oavsett vilket bolag jag arbetat för och representerat har jag valt att vara sann mot mina värderingar och hur jag vill hjälpa kunderna. Därför är jag stolt över att jag nu fått förtroendet och privilegiet att hjälpa andra företag med det jag kan för att lösa deras utmaningar och skapa tillväxt. Det har inte alltid varit enkelt att ta “the high road” men det lönar sig i längden. Jag är stolt över att jag nu gör det som jag som yngre alltid drömt om men inte vågat göra. Bara det är framgång i sig oavsett vad som händer i framtiden

Lärdomar från entreprenörsresan

Det främsta jag har lärt mig är att jag är kapabel – j*vlar vad kapabel jag är till och med! Min kreativitet i form av konstskolebakgrund är en tillgång till att komma fram till innovativa lösningar. Världen är full av fantastiska människor som vill stötta och hjälpa mig och andra människor fram. Jag har också lärt mig att tydligt fokus på rätt saker ger resultat. Alla aktiviteter jag gör och beslut jag tar ska vara förankrade i min “north star” – mina affärsmål. Om ett beslut eller en aktivitet inte har det, då är det inte aktuell. Säger du ja till något så säger du nej till något annat, var därför medveten om vad du väljer att spendera din värdefulla tid på och varför.

Det bästa med att driva företag

Det bästa med att driva företag är det definitivt att få leverera service och kvalitétsnivå till mina kunder, precis utifrån en standard som jag själv anser att den bör ligga på – det vill säga hög! Jag älskar att få utmanas och lära mig något nytt varje dag. Jag älskar också att utmana den här bilden av att du måste jobba ihjäl dig för att kunna bedriva eget företag. Den är nödvändigtvis inte sann om du inte själv vill att den skall vara det.

Baksidan med att vara företagare

Min största utmaning är att “stänga av/ner” för dagen. Att inte hela tiden vara i  “jobbmode” och hålla på med företaget och jobba. Jag tycker det jag gör är så kul att det var svårt i början att sätta gränser för mig själv. Jag gick upp och jobbade och gick och lade mig när jag var klar för dagen. Vid lanseringen av mitt bolag så befann vi oss även i en global pandemi och det var då enkelt att inte göra så mycket mer än att jobba med bolaget.

Nätverkande och att hitta rätt kontakter

Först och främst: fokusera på den andra personen eller nätverket. Vad behöver hen eller nätverket? Hur kan du hjälpa dem? Att vara spindeln i nätet i ett nätverk och hjälpa andra positionerar dig som den där drivna, pålitliga personen som man vill vända sig till för hjälp. Visa på though-leadership inom ämnen som du behärskar och har erfarenhet av – bjud på kunskap, det bygger förtroende. Var också mån om ditt nätverk. Jag är väldigt mån om att veta precis vilka jag har i mitt nätverk på Linkedin. Jag vill ha haft en kontakt på något vis med personen innan jag lägger till hen i nätverket. Det är för att jag ska veta vad hen behöver, eller hur jag kan hjälpa dem.

Övriga tips till andra entreprenörer!

Misstag är fantastiska, det är nyttiga lärdomar. Jag lärde mig allt jag behövde om vad som gäller från att ha missförstått Skatteverket om vad som gällde och fick en påminnelseavgift för en för sent inskickad arbetsgivardeklaration. Jag ser det som att jag gick en snabbkurs för 625 kr, och fakturan sitter på väggen i kontoret. Jag kommer aldrig att glömma rutinerna fram nu! 

Jag tror att många underskattar hur lång tid allt tar! Jag är en av dem som underskattade hur lång tid själva bolags administrationen skulle ta, handläggningstid på skatteverket osv. Allt tar längre tid än vad man först tror. Sedan tror jag att det är lätt att bli operativ och glömma bort att varje beslut som skall tas för bolaget skall vara kopplat till ett affärsmål. Överlag vill jag säga: våga fråga om hjälp! Det kan sitta långt inne hos oss kvinnor att göra det. Men våga fråga. Oftast blir iallafall jag väldigt glad om någon frågar mig om hjälp.  Det är att visa förtroende för andra personer. Det är vackert. Samarbeta med andra företag och entreprenörer med kompletterande tjänster – både roligare och man kommer längre, snabbare. Kom också ihåg att vara modig – det lönar sig! Vi kvinnor måste inte bara våga fråga om hjälp utan även om andra saker. Det där mötet eller feedback från någon i nätverket på en paketering du tar fram för dina tjänster. Det är också viktigt att ha en stark vision och ett starkt varför, det kommer hjälpa dig att fatta rätt beslut, göra rätt val men också hjälpa dig att vara förankrad och närvarande när det är mycket som händer eller måste göras.

This or that med Veronica Stenberg

Stort tack, Veronica, för att du ville dela med dig av din resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv