Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Social Sucess Sverige AB

Ulrika Mårtén är LinkedIn-expert som driver Social Success Sverige där hon hjälper företag att nå framgång på LinkedIn. Hon bor i både Gävle och Marbella men arbetar främst digitalt. Ulrika är gift med Jonas som också är egenföretagare. De har inga gemensamma barn men har en underbar hund tillsammans.

Ulrika Mårténs företagsresa 

Jag startade min företagsresa när jag var 22 år. Då drev jag ett företag som jag sedan sålde efter fem år. Därefter var jag anställd på några IT-konsultbolag där jag främst arbetade med utbildning, sälj, rekrytering och som ledare. Men jag valde att gå tillbaka till att bli egenföretagare efter 20 år efter att ha varit på ett IT-bolag under en lång period med en rad olika roller. Jag kände mig lite ”fat and happy”. Då var det dags att göra något! Jag tog det stora steget att säga upp mig från en trygg tjänst, bra kollegor, bra lön och fokusera på att bli expert på LinkedIn och bli känd för det.

Starten på Social Success Sverige

Jag hade använt LinkedIn i mitt arbete som Account Manager och konsultchef på IT-bolaget. Då kände jag att det fanns väldigt många möjligheter som många inte har en aning om. Efter 6 månader som egen lyckades jag bli expert! Jag blev kontaktad av LinkedIn och inbjuden till ett möte på deras kontor i Stockholm. Jag var utvald till en av tio LinkedIn-experter i Sverige och ingår i en Expertgrupp hos LinkedIn Nordics. Det är jag så stolt över! Vi träffas några gånger per år med Lisa Gunnarsson som är Head of LinkedIn Nordics. 

Social Sucess Sverige AB

Social Sucess hjälper företag att nå framgång på LinkedIn – vi erbjuder tjänster med LinkedIn som verktyg genom exemplevis LinkedIn-utbildning, föreläsningar, coaching och konsulting samt IT-rekrytering. Vi erbjuder även InAcademy, smartaste vägen till framgång på LinkedIn. InAcademy är för de som vill lära sig LinkedIn och säkerställa att man får in LinkedIn som en naturlig del i vardagen kopplat till sina affärsmål. InAcademy består bland annat av en kursportal, onlinecoaching/workshops i grupp, individuell LinkedIncoaching, uppföljning av individuella mål och support med mera.

Fotograf: Linda Dahlqvist

Ulrikas drivkrafter

Jag drivs framför allt av den frihet som jag har som företagare, även om det är ett hårt arbete så har jag möjligheten att styra min tid och vad jag vill göra. Friheten är det bästa med entreprenörskapet. Mitt jobb är att inspirera och hjälpa mina kunder att nå sina mål med LinkedIn, och jag älskar att göra det! Jag blir så glad när jag ser andra lyckas med min hjälp.

Lärdomar och utmaningar kring företagande

Jag har lärt mig att det är viktigt att vara tydlig med varumärket. Trots att jag också jobbar med uppdrag som rekryteringskonsult inom IT så har jag valt att kommunicera och positionera mig som LinkedIn-expert för att vara tydlig med mitt varumärke. Att våga säga nej till uppdrag som tar energi är något som jag lärt mig under entreprenörsresan och att vara tydlig med att jag inte är tillgänglig hela tiden. 

Den största utmaningen med att driva eget är att det alltid finns arbeta att göra, det är frustrerande att känna att jag aldrig blir ”klar” och mycket tid går åt till sådant som man inte kan ta betalt för. Som egenföretagare har man ”flera hattar” som VD, försäljningschef, marknadschef, ekonomichef och så vidare. Jag jobbar ganska mycket och det blir ofta även en del jobb på helgen, framför allt på söndagar. När jag väl är ledig tycker jag att det är svårt att släppa jobbet helt, jag brukar då jobba 15–20 minuter på morgonen med exempelvis mejl och LinkedIn-meddelanden, sedan stänger jag av. Jag vill vara tillgänglig och snabb att återkoppla, det tror jag är en av mina framgångsfaktorer!

Fotograf: Linda Dahlqvist

Till andra entreprenörer

Ett vanligt misstag tror jag är att man ”springer” på alla möjligheter. Jag gjorde själv så i början för att jag var rädd att inte få in tillräckligt med pengar. Det är inte bra på lång sikt. Ta hjälp, och fokusera på det du är bra på, efter fem år lejde jag bort min bokföring, ett av mina bästa beslut! Mitt bästa tips är att nätverka och vara aktiv på LinkedIn. Dela med dig av din kunskap istället för att sälja. Då blir du top of mind när din kund har behov av hjälp inom ditt område.

This or that med Ulrika Mårtén

Stort tack, Ulrika, för din medverkan och ditt engagemang i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv