Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Sofia Brandt medgrundare av Birds Relations

33 åriga Sofia bor tillsammans med sin man, son och snart ett barn till i Göteborg. Hennes största intressen är att resa och fysiska aktiviteter så som skidåkning, vandring och löpning. Den största drivkraften är att faktiskt göra skillnad på ett större plan och att hjälpa människor att må bättre. 

Birds Relations – appen för reparerande kärlek

Tillsammans med tre andra startade jag Birds sommaren 2020. Birds är en app för relationsutveckling. Idag mår så många som var tredje par dåligt i sina relationer – ändå söker de inte hjälp. Det vill vi ändra på! Med vår app gör vi det enkelt och spännande att ta hand om sin relation. Man börjar med att få koll på sin relation genom en relationsanalys. Därefter guidas man genom olika övningar för att stärka och utveckla relationen. Övningarna tar allt från 2-15 minuter och kan göras var som helst, när som helst. Appen är baserad på vetenskaplig metodik för att nå verklig och långvarig effekt. 

Målet är att bli ledande inom relationsutveckling och att hjälpa par världen över. Många par står inför samma typer av utmaningar oavsett nationalitet, kultur, ålder eller livssituation. Ju mer vi kan öka acceptansen och förståelsen för att relationen går och behöver jobbas på – desto fler kan vi hjälpa. 

Hur startade allt? 

När jag var föräldraledig med mitt första barn började Clara och Helga – psykologerna bakom Birds – prata om idén. Det var en produkt jag direkt kunde identifiera mig med som nybliven mamma i början på de relationspåfrestande småbarnsåren. Det kändes som en självklarhet att försöka hjälpa fler att må så bra som möjligt i sina relationer. Jag såg också en stor marknadspotential inom ett växande område.

Det jag mest är stolt över är teamet. Den utveckling vi har gjort tillsammans, allt vi har lärt oss, hur vi tacklar utmaningar och stöttar varandra. Och även vår experimentella kultur där vi jobbar extremt användarnära och datadrivet. Det bästa har varit att få göra något som är så mycket större än “bara” ett jobb – som är en del av mig och som jag är stolt över. 

Balansen mellan jobb och fritid

För mig är det ett privilegium att kunna starta och driva en startup samtidigt som jag är småbarnsförälder och fru. Man behöver inte gå tillbaka många årtionden till när det var en omöjlighet för de allra flesta kvinnor att driva eget över huvud taget. Men såklart är det ibland tufft att jonglera mellan jobb, familjeliv och fritid. Att det fungerar bygger på acceptans och stöd. Både hemifrån genom en man som tror på och supportar mig, och genom ett team som har full förståelse för den flexibilitet som krävs. Det har också varit viktigt att hitta rätt investerare – som förstår och jobbar på samma villkor. Jag glömmer aldrig ett av de första videomöten med en av våra investerare i förra rundan. Där både jag och Isa – också medgrundare – hade en varsin missnöjd bebis i famnen och samtidigt pratade produkt och budget. Vår investerare blev inte alls irriterad utan snarare imponerad. Det är precis sådana människor vi vill omge oss med! 

Vad har du för tips till andra entreprenörer?

Börja litet och testa snabbt med riktiga användare! Simulera din tjänst eller produkt innan den finns på riktigt. Det finns mängder med verktyg idag som varken kräver kodning eller särskilt mycket pengar. 

Tro inte att du behöver kunna allt själv utan använd dig utav ditt nätverk. Folk vill gärna hjälpa till med vad de kan – bara de får frågan. 

This or that med Sofia Brandt

Vill du komma i kontakt med Sofia?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv