Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Sofie Anderberg

Entreprenören Sofie Anderberg, 40, startade bolaget LekaLyckaLära med målet att sprida glädje och bidra till barns lust att leka och lära. Sofie som bor i Halmstad tillsammans med sina två barn, beskriver sig själv som sprallig, tokig och med barnasinnet kvar. Hon drivs av att inspirera och tror på “mindre perfektion” samt mer passion!

Hur startade din entreprenörsresa?

Det var under 2018 som jag tog över en befintlig butik och började driva verksamheten där. Jag valde att starta företag när jag snubblade på möjligheten. Jag var förskolelärare men jag sa upp mig – varför mista chansen när stans mysigaste butik var till salu? Mitt driv är att inspirera och vara medmänniska. Jag tror på “mindre perfektion” och mer passion!

Företaget LekaLyckaLära

Mitt företag LekaLyckaLära är en lek- och babybutik som endast säljer handplockade och noga utvalda produkter. Verksamheten bedrivs i fantastiska Halmstad där jag bor, och målet med företaget är att sprida glädje och bidra till barns lust att leka och lära. Framöver hoppas jag att vi kommer igång rejält med de sociala träffarna i butiken och kan anordna exempelvis pysselkvällar, aktiviteter samt rytmik.

Lärdomar från entreprenörsresan

Jag är sjukt stolt över mitt mod och min förmåga att reda ut situationer när det kör ihop sig. Tro det eller ej, men jag kan minsann vara ordentligt strukturerad och fokuserad i skarpt läge. Viktiga lärdomar som jag har tagit med mig från min resa är att det alltid finns folk att fråga runt omkring en. Man kan omöjligt veta allt själv, och ju mer vi hjälper varandra ju bättre!

Det bästa och svåraste med att driva företag

Det bästa med att driva företag är att hela tiden lära sig nytt, att skapa nya kontakter och ha roligt! Det svåraste med företagandet kan vara att man behöver släppa kontrollen ibland, och att våga lägga saker i andras händer. Sedan finns ju det där härliga ordet balans. Vad är egentligen balans? Gör man något man gillar så är det ju “all in”. I andras ögon borde jag säkert ha mer fritid men jag ser det inte riktigt så. Om jag ska säga något jag behövt offra sedan jag började driva företag så är det en kvällskurs i silversmide som jag inte kunnat gå eftersom den schemamässigt inte alls gick ihop med butikens öppettider.

Hur gör du för att balansera jobb och fritid?

Jag har inget bra att komma med här. Jag ser det inte riktigt som ett problem för min del heller. Alla är vi ju olika så man får hitta sitt eget sätt utefter sina egna behov. Tipset jag har till andra är att lyssna på dig själv och vad du vill och skit i vad andra tycker att du borde.

Vilka är dina bästa nätverkstips?

Alltså det finns ju massor av föreningar att gå med i om man vill det och i vissa branscher är det säkert viktigare än i andra. Känn efter vad som passar och vad som hinns med. Själv blir jag lite stressad av att alla förväntar sig att man ska nätverka digitalt, mingla och springa på föreläsningar. Så jag tackar bara ja till det jag verkligen känner för och som jag tror ger mig något.

This or that med Sofie Anderberg

Stort tack Sofie för att du ville vara med och inspirera andra företagare denna sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv