Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Theresa Skjolden

Moderomantikern Theresa, 44, arbetar som vintagestylist och fokuserar på vad hon tror är modebranschens framtid, nämligen “slow fashion”. Hon brinner för mode och har tidigare arbetat med en mängd olika yrken, varav brudstylist bara är ett exempel. Theresa bor idag utanför Göteborg tillsammans med sin blivande man och fyra barn. Målet är att nå ut till andra med sin mission: att konsumera på rätt sätt!

Vem är Theresa Skjolden?

Jag är en kreativ, social och energisk person som älskar att arbeta med människor. Min drivkraft är passion, glädje och att få inspirera. Det är detta som har gjort att jag startade min verksamhet. Idag bor jag i Ytterby utanför Göteborg med min blivande make och våra fyra ungdomar. Vid en ålder av snart 44 år har jag arbetat i en hel del olika yrken i mitt liv, och att jobba inom mode är något jag verkligen brinner för. Jag tror att slow fashion – ett hållbart mode, second hand och vintage, är framtiden! När jag arbetade som Brudstylist fick jag verkligen upp ögonen för att hjälpa kunder att hitta sin egen stil, och det är något jag vill fortsätta att arbeta med. Jag är även utbildad dekoratör/kommunikatör vilket gör att jag har kunskaper om just färg, form och skaparglädje.

Verksamheten Axo Style

I min verksamhet är fokuset slow fashion. Mitt mål med verksamheten är att nå ut med mitt ”mission” om att konsumera på rätt sätt, och att få arbeta med detta på flera olika sätt. Min plattform och även arbetsplats är till stor del Instagram. Jag arbetar lika delar med att hjälpa personer med stil, som med samarbeten rent digitalt med företag och designers. Jag jobbar även i butiker som Visual Merchandiser genom att hjälpa till med events och nya skyltningar. Min arbetsplats är därmed hemmavid, i Göteborg, i butiker och med privatpersoner. Om fem år ser jag mig själv vara ett större namn inom branschen där jag blir anlitad för att kreera content, för att styla inför slow fashion shows, events och photoshoots, samt för personlig styling.

Hur har din entreprenörsresa sett ut?

Min resa har bara börjat! När pandemin tog mina jobb var det här något jag började jobba med, både för att det är min passion och för att tiden plötsligt fanns. Det ena ledde till det andra. Jag följer flödet som leder mig in på nya vägar och nya kontakter. På pappret har jag faktiskt inte startat ett företag än, men eftersom jag arbetat inom “showbiz” i över 20 år så vet jag att det fungerar lika bra att fakturera genom Frilans Finans till en början.

Vad är du mest stolt över?

Jag är väldigt stolt över de kontakter jag skapat och att mina följare växer på Instagram. Att jag verkligen inspirerar människor till glädje. Dessutom är det riktigt roligt att företag vill jobba med mig som digital kreatör och “greenfluencer”. Jag lär mig hela tiden hur jag ska komma framåt, hur viktigt det är att skapa relationer och hur viktigt det är att verkligen tro på sig själv. För om inte jag gör det, vem ska då göra det?

Att bestämma själv – lyxigt men krävande

Det bästa med att ha en egen verksamhet är just det, att kunna bestämma själv. Jag är en passionerad och känslostyrd människa. Att jag själv kan rå över min egen tid känns lyxigt, privilegierat och skönt. Samtidigt är det är lika mycket svårt, jobbigt och frustrerande att just skapa allt själv. Det finns exempelvis inga kollegor att luta sig mot och ingen anställning att slappna av i. Men jag tycker egentligen inte att jag har behövt offrat något sedan jag startade min verksamhet, tvärtom! Det har varit otroligt lyxigt och fint att kunna vara hemma och jobba när mina ungdomar också varit hemma och pluggat på distans. Luncher tillsammans och känslan av att vara nära är ju fantastisk. Svårare är det att ”stänga av”, att lägga ifrån sig telefonen och vara helt ledig.

Hur du några tips till andra entreprenörer?

Jag tror att passion måste vara en grundläggande drivkraft, att du brinner för din sak och att du tror på dig själv. Sedan måste du släppa jantelagen. Du måste själv tro att du är viktig för att kunna sprida din verksamhet och hjälpa andra. Var dig själv och skapa rätt kontakter genom att vara genuin med din kontakt från början. Ärlighet varar i längden och det är så mycket enklare att skapa relationer när du faktiskt tror på vad du själv vill.

This or that med Theresa Skjolden

Tusen tack Theresa för att du ville vara med och inspirera med din resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv