Entreprenörden logo

Sommarinspiratörer – Emma Schaber & Caroline Verständig grundare av Like Attracts Like Coaching

Emma, 31 år och Caroline, 32 år startade sitt företag i coaching hösten 2021. De coachar i kärlek och i relationen man har till sig själv. Tillsammans har de tagit fram en enkel process för att hitta kärleken – något som fungerar enligt dem varenda gång. Trots den korta tiden som entreprenörer har de samlat på sig lärdomar och delat med sig av dom till oss. 

Älska dig själv innan du älskar någon annan

Företaget grundade vi hösten 2021 så vi är fortfarande i uppstartsfasen. Det vi gör är att coacha singlar i relationen till sig själva och att hitta kärleken. Vi finns i Stockholm – antingen jobbar vi hemifrån, på ett coworking space eller ute på Emmas lantställe. All coaching sker digitalt via Zoom. Vilket är en fördel – för då spelar det inte någon roll vart man i Sverige bor om man vill bli coachade av oss.

Med vårt företag vill vi att fler ska hitta glädje i dejting, slippa oroa sig inför framtiden och viktigast av allt – förstå sitt egna värde och sin makt att utforma sina liv. Kärlek handlar inte om tur eller otur. Eller om apparna eller timingen. Utan det handlar om att dina tankar skapar resultatet. Och när du uppgraderar tankarna om dig själv så kommer du att attrahera personer som värdesätter dig lika mycket som du själv. 

Hur kommer det sig att ni startade företaget?

Att starta eget var ett naturligt resultat av att vi själva utvecklades genom coachingen. Och att vi upptäckte kraften i den. Vi har gjort jobbet i att hitta kärleken inom oss själva och i dejtinglivet. Utifrån det har vi tagit fram en process för hur man ska börja älska sig själv – för att sedan hitta sin person och framtida partner. För den som vill hitta kärleken och tvivlar på att det någonsin kommer att ske – har vi en enkel process som fungerar varje gång. Det enda som krävs av dig är ditt egna engagemang och commitment. 

Vilka är Emma och Caroline? 

Vi både gillar allt som har med personlig utveckling att göra. Och att få gräva i vårt egna inre! Sedan älskar vi att bada efter jobbet, få träffa andra som också satsar på sin dröm och att unna oss saker i vardagen. Vår stora motivation är att känna att man kan bryta sina mönster – genom att utvecklas och överkomma det man inte trodde var möjligt. Det gör vi genom att vara ledare, prata inför publik och att våga vara sårbar och personlig. Man förvånas ibland hur mycket man är kapabel till.  

Vilka viktiga lärdomar har ni fått genom er entreprenörsresa? 

När man startar eget företag har man inte samma givna ekonomiska trygghet som när man har en fast anställning – men du skapar din egen trygghet med dina tankar och dina handlingar. Det kan vara läskigt att starta eget men det överskuggas varje dag med glädje och inspiration för oss. Men skulle vi göra om något så skulle vi visa oss själva ännu mer medkänsla i att entreprenörskapet faktiskt innebär många förändringar. Som gör att man kan behöva ta hand om sig själv lite extra. Vårt företag grundar ju sig i en väldigt personlig resa. För mig – Emma – har det svåraste varit att öppna upp om mina livs största osäkerheter för allt och alla. Samtidigt har det varit väldigt stärkande. Men det finns så många bra saker med eget företag – man kan följa sina impulser, konfronterar sina rädslor och så har man friheten att fylla sina dagar med det som faktiskt får en att må bra. 

Emmas och Carolines tips till andra entreprenörer:

  • Tro inte på tvivlet som oundvikligen dyker upp under resans gång.
  • Sök dig till platser där det finns likasinnade för att hitta rätt nätverk. Vi fick det genom Lamb och nätverket ‘Business & dreams’.
  • Om du tror du har någon som du tror du skulle vilja bygga något med – få med hen på tåget! För oss har det varit en otroligt bra förmån att vara två.

Vill du komma i kontakt med Caroline och Emma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv