Entreprenörden logo

Ta bort fingrarna från syltburkarna!

Jag har fått en del frågor om mitt arbete: typiska frågor är ”Vad gör du som VD?” eller ”Måste du vara med på det där?”.  Jag som arbetar på ett litet bolag som startades av studenter, fick i början många mindre positiva kommentarer då vissa, av den anledningen, inte ansåg bolaget som seriöst. Jag fick ofta höra ”Äsch, men när ska du göra något på riktigt då?” och ”Vadå, kan du inte bara skita i det där?” Svaret här är att “Nej, det kan jag inte.” När jag tog över bolaget var det ostabilt och har sedan dess arbetat hårt för att få det stabilt. Det gäller att brinna för sin idé samt att ha tålamod för att lyckas med detta. Man måste även vara insatt i många olika delar för att skapa sig den övergripande förståelsen som krävs för att driva ett bolag.

Som VD för ett litet bolag arbetar man med lite av varje. I början, då jag arbetade ensam, gjorde jag allt ifrån ekonomi, styrning till intervjuer – det var KAOS. Jag hade ingen större kunskap i någon av delarna men trots det gav jag inte upp, vilket gav utdelningen när jag kunde anställa kollegor efter ett tag. I dagens läge är jag relativt insatt i allas arbete men problemet är att INTE HA FINGRARNA I ALLA SYLTBURKAR. Den svåra omställningen från att vara själv är att man inte behöver göra allt ensam längre. Vilket egentligen är otroligt skönt och det jag strävat mot hela tiden – att få rätt person på rätt plats, personer som är specificerade på de olika arbetsområdena.

För att lyckas med att inte lägga sig i sina kollegors arbete, i alla fall inte allt för mycket, är det viktigt att lita på de personer man anställer. Då får de sköta sitt jobb utan att man blandar sig i – även om det är roligt, och nödvändigt, ibland! Låt därför dina anställda ha sina fingrar i sina egna syltburkar.

Ställ dig frågan – vilken sylt är din favorit, ditt eget arbete eller någon annans?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv