Entreprenörden logo

Vad är syftet med investeringen?

Vad är egentligen syftet med alla investeringar som sker? Idag är det coolt att ta in en investering och jaga de häftiga investerarna i världen. Du klassas som en framgångsrik entreprenör när din investering är klar och ju mer du har tagit in, ju mer framgångsrik är du. Men vad är egentligen syftet till att du behöver investering?

Tack vare olika projekt har jag fått möjlighet att föra en dialog med många entreprenörer som söker investering, många vet dock inte varför de egentligen behöver en investerare/investering. En del har ingen plan med företaget eller plan vad de ska göra med pengar eller förstår inte riktigt vad en investerare är. Men de söker pengar –

“alla andra söker ju, det borde jag ju också göra…. “

eller?! Ska det verkligen vara så?

När jag gjorde en undersökning på Instagram blev det att majoriteten ansåg att man bör ha en plan för sin investering. Däremot var det ändå drygt 35% som inte tyckte det, vilket gjorde mig väldigt intresserad. Jag har sökt investering en gång och fick hälften av det jag sökte, jag hade ingen ordentlig plan. Det jag undrar då – hur många är det som söker investering, har ingen idé vad pengarna ska gå till och får pengar…Måste kolla upp det!

Men alla företag behöver inte investerare och investering. Man kan få bolag att växa organiskt också. Det är helt okej att inte få en investering. Däremot tycker jag att söker du en investering – ha en plan, det kommer investerarna gillar och det är en större chans att du får det du söker. Men! Gör det inte till en tävling – sök för att du behöver det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv