Entreprenörden logo

Vilken kulturkrock!

Detta med kulturkrock är ganska fascinerade! Jag gillar när det skapas kulturkrockar, då får man se hur anpassningsbar man egentligen är. Min vardag är mångkulturell, en krock mellan Polen och Sverige. Detta kan ibland ge upphov till vissa kollisioner, men man överlever – ibland bättre än andra.

Men hur fungerar egentligen kulturen på företaget? Jag har läst kurser om etik&kultur på bolag, men som alltid är det lättare sagt än gjort. Det är svårt att sätta fingret på vad kultur är men oftast är det hur du själv definierar det. Jag var stolt över Uppstuk då jag fick mycket beröm för vår starka gemenskap och kultur. För mig som VD handlade det inte om att jag själv skapar kulturen, utan att jag sätter ramverk och mina medarbetare tillsammans skapar kulturen i efterhand. Det finns inget rätt eller fel, utan det är hur mycket DU låter företagskulturen skapa sig själv. Istället för att peka med handen, måste du öppna upp famnen och anpassa dig efter dina medarbetare samt branschen. Däremot är det VIKTIGT att du sätter ner foten och säger STOPP om du upplever att det går utanför ramarna. Jag är riktigt hård på vad som är tillåtet och upplevde inga komplikationer med detta. Jag tror främst detta kommer från på min tidigare erfarenhet som säkerhetsvakt, där ett STOPP verkligen är ett STOPP.

Berätta var ditt STOPP är!
Hur vill du att din företagskultur ska vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv