Entreprenörden logo

Vill du vara företagare eller entreprenör?

Förutom att det är en fråga som har snurrat i mitt huvud är det en fråga som jag har ställt till 4 företagare som jag har rådgivit under veckan. Det är en fråga som för mig har ett självklart svar, men för dessa personer märkte jag att det var inte självklart. Efter långa diskussioner, och lite frustration, märkte jag att majoriteten av dessa personer inte alls förstod innebörden av att driva företag. Men vad innebär det att driva företag? I deras läge handlar det om att utföra aktiviteter som inte sätter dem i konkurs, t.ex. inte dra på sig gigantiska kostnader om det inte finns några intäkter….

+ och – på bankkontot

Förståelsen mellan + och – på bankkontot har jag börjat inse är svårt för många att förstå. Jag tar det som en självklarhet, men många som jag träffar kör på utan att inse vad – utan + innebär. Är det så att många gömmer sig bakom ett aktiebolag och tror att det är okej att strunta i det finansiella? Av det jag har sett verkar det så. Men samtidigt så undrar jag vart den inställningen har kommit ifrån. För visst skyddar man sin egna ekonomi när man har ett aktiebolag men det innebär mycket mer ansvar, speciellt när man vill expandera internationellt.

Innovatör eller företagare?

Jag vet att vissa personer är mer ”innovatören” och inte alls har intresse av att driva företag. Det är inget fel med det, men jag anser då att man måste rannsaka sig själv och tänka igen – vill jag driva företag? För vissa av de personer som jag ställde frågan till kom med ganska ologiska förklaringar till varför företaget inte lyfter. Två exempel är – ”ja men jag är ju själv…” ”men jag jobbar ju också” – för mig blir lika med att ”jag vågar inte satsa fullt ut”. Antingen kör du fullt ut då du tror på företaget eller så fiskör du och låter bolaget utvecklas i samma takt.

Men inser man att man inte vill driva företag – ta hjälp och ta hjälp tidigt. Våga be om hjälp!
Därför – ställ dig frågan

”Vill jag verkligen göra det här?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv