Entreprenörden logo

YEoS Ventures – initiativtagaren Daniel Marklund

Igår gick jag ut med informationen om att Entreprenörden blir en del av YEoS Ventures.
Därmed en av 122 entreprenörer som går ihop för att investera i Sveriges framtid. Jag tog då chans att fråga initiativtagaren, Daniel Marklund, om allt.

Hur känns det efter att det är igång och att det redan investerats?

Det känns helt fantastiskt! Sverige behöver verkligen en spelare som oss: investerare som förstår vad grundarna går igenom och kan bidra med mer än bara pengar. Som samtidigt kan fatta beslut på väldigt kort tid. Vår process är så slimmad att vi kan gå ner till 10-14 dagar från kontakt till investeringsbeslut (om situationen kräver).

Har YEoS Ventures hunnit investerat i något bolag än?

Vi har tittat på 55 bolag och gjort 11 investeringar under våra första 6 månader. Det är ett väldigt högt tempo, vilket skvallrar lite om hur bra dealflow vi får när hundratals
entreprenörer har öronen mot rälsen.

Har det varit lätt att få med sig medlemmar eller Forever-medlemmar i YEoS?

Vi har fått bättre respons än vi vågat hoppas på. Några tidigare medlemmar har även
kommit tillbaka till Forever YEoS mycket tack vare detta. Bara det ger ett välkommet tillskott i föreningskassan. Det är ju helt fantastiskt att vi är fler än 120 pers, förmodligen är vi det största ängelsyndikatet i Sverige.

Hur mycket arbetar du med det här?

Det är svårt att svara på. Många timmar… speciellt i uppstarten och vid nyemissioner.
Sedan vi började investera så lägger jag personligen omkring 2-4 timmar i veckan bara för att hålla igång dealflow. Just nu ligger fokus på att fördela arbetet mer jämnt på vår eminenta styrelse, genom att göra rutiner så att vem som helst av oss kan ta en deal från kontakt till investering.

Vi gör en hel del avsteg från hur man normalt gör, vilket krävde att jag tänkte hårt och länge. I början av designprocessen tog jag kontakt med många utomstående (kunniga på området) som jag bollade med. Dels för att bekräfta att jag var på rätt spår och för att se till att konceptet var vattentätt. Många gånger blev det små justeringar efter ett samtal, så det har helt klart itererats fram.

Jag är så otroligt glad att Daniel valdes in till YEoS styrelse under 2021 och tog på sig
initiativet att få till YEoS Ventures. Vilket fantastiskt arbete han har gjort. Nu ser jag fram emot resan tillsammans med resterande entreprenörer!

Läs gärna mer på: https://yeos.se/ventures/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv