Entreprenörden logo

En entreprenörs vardag Del 4 – Kalle Ulff

kalleuff  Kalle Ulff är 21 år och har under de senaste 11 åren haft någon form av företagsanknytning. Allt började för 10 år sedan när han startade en tidning i lågstadiet Idag är han ordförande för Forsliden AB som skapar, utvecklar och förvaltar olika företag samt affärskoncept. Huvudbusinessen kommer från coaching- och inspirationsbolaget Kick Ass Management som arbetar med kompetens och affärsutveckling genom öppna seminarier samt kurser. Företaget erbjuder även skräddarsydda paketeringar för företag och organisationer. Dessutom föreläser han ivrigt om “5 saker man inte lär sig i skolan”.

Kalles säte är i Helsingfors, Finland och anses där vara “Finlandssvensk”. Långhistoria kort – han har en svensk mamma som kom till Finland för över 20 år sedan och träffade hans finska pappa. Idag får vi en inblick i hans vardag:

kalleuff1

05.00 Gomorron, väckarklockan ringer – men när man gått och lagt sig för sent så kommer man inte upp genast. 20 minuter senare hasar jag mig mot köket för att mata katten.

Frukost är inte min grej, dricker istället ett glas juice och hoppar i duschen. Brukar hänga upp ”nästa dags outfit” kvällen innan så jag slipper lägga tid på det under morgonen, mest tid tar mitt bångstyriga hår.

06.30 Ut ur dörren och mot kontoret – det tar 40 minuter för mig att ta mig hemifrån till kontoret i stan med buss och tunnelbana. Idag är det lite folk och ingen trafik så det går lite snabbare. Har en Tony Robbins ljudbok i öronen. 30 minuter är mycket tid att bara sitta still och stirra ut genom fönstret, smartare att använda det till att lära sig något istället.

Skulle du sitta på kontoret och bara stirra ut i 30 minuter utan att göra något? Nej, tänkte väl det.

07.00 Frukostmöte på kontoret, planering av marknadsföringen för de kommande sex veckorna. Snart är det bolagsstämma också, kallelsen behöver skrivas och skickas ut.

Läser och korrigerar några förslag och prospekt samt skickar några broschyrer till intresserade kunder samtidigt som jag med andra ögat blickar på klockan.

09.00 Mot flygplatsen, väljer att ta Finnairs buss istället för tåget – det är mer tidseffektivt – tro det eller ej. Om det är något som jag verkligen gillar, och som motiverar mig i mitt arbete så är det att få resa. Vare sig det är utomlands, i Norden, eller som idag bara inrikes – så älskar jag vibben på en flygplats. Det finns en energi, folk är påväg någonstans, saker händer, deals are made!

Favoriten bland flygplatserna måste nog också vara Helsingfors – det är något som är lite gulligt med en “lagom stor flygplats i sina bästa år”. Varför? Allt finns under samma tak, smidigt, enkelt och säkerhetskontrollen tar max 3 minuter (kanske 12 om man åker mitt i semesterflygtider).

kalleuff12

09.40 Jobbar i loungen – tyst och tomt på folk. Går igenom dagens agenda och funderar igenom vilka saker jag vill få gjorda på alla möten och vilka som är dagens målsättningar.

Svarar på mail. Har börjat dela upp mitt mailsvarande i morgondelen och eftermiddagsdelen istället för att hela tiden sitta och titta i inkorgen.

10.00 Telefonmöte med potentiell kund om biljetter till Kick Ass LIVE. Kunden kör den mest använda ursäkten: “jag har inte tid”. Övertalar, övertalar och övertalar – till sist kommer vi till “vi återkommer”. Synd.

11.50 Boarding och avgång. Flygtid för mig är tid att läsa. Mitt flyg idag går till Österbotten och tar bara en timme, delar upp tiden i 30 minter förberedelser för dagens möten, och 30 minuter lästid ur en bra bok. Just detta flyg blir det ‘Common sense rules’ av Deborah Meaden från BBC:s Dragons Den.

Ett måste på flyget är även att läsa Alexander Stubbs kolumn i Finnairs BlueWings magasin. Efter som att tidningen bara kommer ut en gång i månaden läser jag ofta samma kolumn flera gånger.

14.00 Nu är det dags för föreläsning. “5 saker man inte lär sig i skolan” för ett gäng UF-företagare och högstadielever (tyvärr är bilden inte från samma event). Föreläsningen ger tankeställare som konkreta verktyg för att ställa upp och uppnå målsättningar – men på ett ganska energiskt och annorlunda sätt.

kalleuff3

En del unga är lite chockade när de går ut. De förväntar sig sällan en så energisk föreläsning när dem får veta att “En företagare kommer och berättar om företagande”… låter rätt trist och alldagligt.

Lyckades spilla blåbärssaft på kläderna efter föreläsningen och får byta skjorta – fåfäng som jag är byter jag även byxor och till en mer passande slips samt duk. Och ja – jag har med mig byteskläder även om jag bara är borta över dagen. Man vet aldrig vad som kan hända och det är inte trevligt att gå omkring med en fläck hela dagen på alla möten.

16.10 Sen till kundmöte, ringer och meddelar – ber om ursäkt. Kunden är också sen, så den här gången löser det sig “av sig självt” om man så vill säga.

17.30 På flygplatsen, skall tillbaka till Helsingfors. Ofta är man så slut efter en dag full med personmöten, energi och farande runt hela staden så jag inte orkar jobba – sitter istället och försöker läsa – som inte går så bra.

19.00 Landar i Helsingfors. Imorgon är det inspelning av några marknadsföringsfilmer och sedan lite klassiskt och hederligt säljarbete som står i kalendern.

20.30 Hemma väntar sambon som varit snäll och både städat upp i köket och gjort lite mat åt en svulten och trött ung man som kommer hem och stänger av för idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv