Entreprenörden logo

Hur mycket suger du egentligen ?!

Hur många gånger har inte jag tänkt den tanken….Klumpen i magen är inte för att jag ätit för många våfflor utan för att jag har demoner på insidan. Hur många demoner har du? Jag har minst två stycken, en i magen och en i huvudet. Dessa demoner började frodas i startgroparna till vad som skulle bli Entreprenörden.

De tar sig uttryck i tvivel, oro och blir lätt en ond spiral. Kommer jag lyckas? Kommer ens någon läsa bloggen? Kommer människor skratta åt mitt namn? Hur mycket kommer jag att bli retad? Dessa frågor har gång på gång återkommit – men varför?

IMG_1573För mig har demonerna börjat krypa framåt när jag är osäker eller om jag är mentalt utmattad. Ibland orkar jag inte hålla en stark fasad och då måste jag få vara osäker. Det låter kanske märkligt att skriva, men det är faktiskt sant för så fort demonerna kommer får jag en ny tändning, där jag vill drop-kicka demonerna och visa att de inte får komma tillbaka! Jag tror inte jag är ensam om demonerna men hur många av er vågar erkänna det?

Jag har inte svaret men många entreprenörer som jag har träffat är väldigt osäkra i perioder för att sedan lyckas slå tillbaka demonerna. Allt handlar om ens mentalitet. Hur stark är du mentalt? Oavsett hur stark du är i grunden kan du träna upp den. Som entreprenör hamnar man i svackor och dippar – men det handlar om att snabbt arbeta sig uppåt. Jag byggde upp en stark mentalitet under min uppväxt och den blev starkare efter att min pappa gick bort.

Så vad gör jag när jag hamnar i en svacka? Jag försöker muntra upp mig på olika sätt, till exempel läsa positiv feedback och samtidigt dunka skön musik. Jag kan inte ge dig råd för hur just du ska göra, det får du leta dig fram till – men utveckla din mentalitet så kommer inte demonerna komma lika ofta. För varje demon du övervinner – blir du starkare.

Drop kicka demonerna innan de slukar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv