Entreprenörden logo

Vart hittar jag min affärsidé?

Jag vill så gärna starta företag, men vart hittar jag min affärsidé? Kan du ge mig tips på vad jag ska starta företag kring? Hur hittar jag min affärsidé?

Dessa frågor är en del av ett mail jag fick under påsken. Däremot är det frågor som jag brukar få relativt ofta. Jag kan absolut sitta och bolla idéer med dig men du måste komma med en idé först. Så nu frågar jag dig, vart hittar DU Din affärsidé? Jag har inställningen att om du ber om en affärsidé, på silverfat, så är du ingen riktig entreprenör. Då är du mer en företagare som förvaltar någon annans idé och du vill ha titeln ”entreprenör” för att det låter coolt. Det är inget fel med att förvalta någon annans idé men ”bli” inte entreprenör för du känner dig tvingad.

Ordet entreprenör kommer från franskans ”entrepreneur” som betyder “den som uträttar något”. En entreprenör för mig är någon som uträttar någonting personen har passion och brinner för. Några kallar entreprenör för en titel och några för en livsstil. För mig är det mer en livsstil än en titel, men det spelar egentligen roll vad du vill kategorisera det som om du inte har rätt driv. De entreprenörer jag känner lägger så extremt mycket tid och energi på att lyckas med en idé, just för passionen. Vissa anser ju inte arbetet som ett jobb utan mer en hobby. Vilket gör att de lägger väldigt mycket tid på sina idéer. Men alla har olika drivkrafter men den gemensamma nämnaren är kämpaglöden pga. passionen.

Så… vart hittar du din affärsidé?

Hur får du då passion för en idé om du bara får den levererad i knät på dig?

Det blir nog inget enkelt och därmed frågar jag dig igen, vart hittar DU Din affärsidé?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv