Entreprenörden logo

Kan man glädjas under Coronapandemin?

Kan man glädjas under Coronapandemin? Det känns som det är en väldigt tuff fråga men min åsikt är att vi måste se ljuset i det mörka. Många medier uppdaterar det dystra och det mörka – dessvärre är det många som blir väldigt dåliga och en del mister sitt liv. Det är inget att skämta om och vi måste ta viruset på allvar, men vi får inte ge upp vår livsglädje!

Oron får inte ta över

Som en tillfrisknad COVID-19 patient är jag glad att jag är frisk och på andra sidan av “Coronasjukdomen”. Dock är det ingen som egentligen vet om jag kommer bli sjuk igen, är jag immun på riktigt, kan det vara så att jag blir sjuk nästa år igen? Det är absolut sådana tankar som flyger genom mitt huvud – men dessa tankar får inte ta över. Tar tankarna över är det farligt för mig men även samhället om många tänker så. Att den psykiska ohälsan ökar är inte konstigt. Den okunskap kring allt som gäller Corona skapar en oro hos många, vad är det som kommer hända? Det är ingen som kan förutspå till 100 %, men vi (världen) lär oss för varje dag. 

Rädslan hemifrån

Att se ljuset i det mörka är det som får oss att komma igenom detta. När jag satt hemma och konstant hörde de dystra siffrorna skapades en oro samt en form av rädsla för framtiden. Det blev ju inte bättre av att våra anhöriga var rädda för allt och deras oro projicerades på oss. Därför bestämde jag och min man tidigt att ändå inte konstant lyssna på nyhetsuppdateringar. Vi började spela spel och underhålla oss på andra sätt för att “glömma bort” att vi var sjuka. Varför? Jo för att vi behövde hitta tillbaka till glädjen och lusten för att vilja komma ut samt att bli friska. Man får inte tappa livsglädjen. 

Tänk positivt

Jag fick lära mig från idrotten att man måste tänka positivt och tänka att man klarar “det” (uppgiften, träningspasset, m.m..). Men det är inte alltid enkelt, därför kan man behöva en pusch. Därför tycker jag det är viktigt att lyfta fram historier kring personer som blivit tillfriskna och följa olika typer av utveckling. Däremot – det viktigaste av allt, vi får inte tappa livsglädjen! Jag kan nog inte tjata tillräckligt mycket om just detta. 

Tips:

Här kommer lite tips på vad man kan göra:

  • Sätta igång med dina hobbies du inte gjort på ett tag
  • Våga testa nya hobbies
  • Ta en distansfika med en granne
  • Läs en bok som du inte gjort förut
  • Träna på distans
  • Lär dig något nytt
  • Baka något gott eller något du aldrig testat förut
  • Skapa ett fotoalbum med minnen som gör dig glad

Du har säkert fler idéer – men ge inte upp för efter regn kommer solsken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv