Läsarnas mingeltips

Vilken respons!

KM-Alexander-Kristina-AW-1Efter det senaste inlägget om mingel, som du finner HÄR, blev det mycket respons via LinkedIn och Facebook. Det var intressant att få höra era synpunkter om vad ni anser samt hur ni arbetar kring mingel. Jag tänkte lyfta fram några av de kommentarer som skrevs offentligt.

Har man vetskapen om vilka som kommer, då kan man förbereda sig på vilka man skulle vilja prata lite extra med. Är det ett jättestort mingel, fokusera på att prata med några. Detta för att man ska få ut det bästa av minglade.

Precis som kommentaren säger, det är viktigt att man tänker på hur stort själva minglet är. Vid större mingel välj ut och fokusera på vissa speciella personer. Tänk på att försöka att inte prata med samma person vid varje paus. Är minglet däremot mindre, kan man förbereda sig genom att kolla upp vilka personer som ska närvara för att därefter se vilka som kan vara intressanta att prata med. Frågan är då, hur vet man vilka som kommer delta? Vissa event har anmälningslistor publicerade på deras hemsidor, finns de inte tillgängliga kan man be om de.

En annan kommentar som jag vill visa är:

Jag ser det som två parallella spår. Att ha koll i förväg på ’prioriterade potentiella kontakter’ samtidigt som man bör ha i sinnet att den ’perfekta’ kontakten för just dig troligen är någon du inte träffat eller känner till ännu.

Det är lätt att snöa in sig på sina planer lite för mycket. Uppfatta mig rätt, det är bra att alltid ha en plan som gör att IMG_1761man kanske vågar mer. Men var också mentalt förberedd på att prata med helt andra personer. Vem vet, dom du har siktat in dig på kanske lämnar sent återbud. Jag gillar därför den här kommentaren som handlar om en balans mellan förberedelser och spontanitet.

Men kanske det viktigaste av allt: våga gå på mingel annars kanske du aldrig träffar din bästa kontakt. Det har efterfrågats lite tips om förberedelser, så jag kommer lyfta upp det nästa vecka.

Ha en trevlig helg och 2a advent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.