Entreprenörden logo

Personlighetstest- för dig

Första gången jag kom i kontakt med personlighetstester var när ExedoHR blev majoritetsägare för Uppstuk. Jag hade aldrig gjort ett personlighetstest tidigare och visste inte heller varför jag skulle görs ett – man vet ju vem man själv är! Efter att jag hade gjort testet så fick man gå igenom det med en handledare och jag blev överraskad. Dock inte överraskad över själva resultatet utan mer över att man fick ut så mycket information genom bara ett test. Förutom en kartläggning av min personlighet gav testet mig information om potentiella fallgropar och hinder i mitt arbetsliv. Testet visade på att jag var väldigt analytisk, vilket inte var konstigt med tanke på att jag precis hade tagit ut en kandidatexamen från civilingenjörsprogrammet när jag genomförde testet, men att jag inte hade öga för detaljer. Testresultatet visade även att jag inte trivdes i den rollen som jag hade då. Detta ledde till att jag fick coachning från en av mina delägare under ett helt år, kring mina motivationsbeteenden och fallgropar.

Vi hade en löpandes dialog under året och han stöttade mig och visade mig hur jag skulle agera i olika situationer. Jag är väldigt tacksam över den stöttning jag fick. När året med coachning löpt ut hade jag gjort en riktig inre resa som resulterade i energi och ännu mer drivkraft. Man brukar tala om två profiler – det medvetna och det omedvetna ”jaget”. Genom att utföra ett personlighetstest minskar du det omedvetna jaget och kan därmed utveckla dina egenskaper bättre.

Därför uppmanar jag dig att utföra ett personlighetstest för att se vem du är. Ett professionellt test kostar en slant, med det finns även gratisversioner på nätet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv