Entreprenörden logo

Personlighetstester – för din grupp

Nu är det dags för dig att anställa! Du börjar få ett stabilt bolag och arbetsbelastningen är för hög för en person. Vem anställer du då? Går du på rekommendationer från någon du känner eller en familjemedlem? Det är alltid en bra start men det är ingen långsiktigt hållbar rekrytering.

För att skapa ett stabilt bolag, måste man börja från kärnan, vilket är personalen. Den bästa gruppen är den som har snarlika värderingar men olika personlighetstyper. “Varför då?” tänker du kanske. Det ska jag försöka förklara för dig! Vi är alla unika vilket gör att vi prioriterar och värderar olika ting här i livet. Det medför att vi alla tänder till och får energi från olika situationer. Tänker man inte på det kan det bli svårt att kommunicera eller förstå varför personalen reagerar som de gör i olika situationer.
En stark grupp briljerar oavsett situation. Varför? Jo för att en person alltid kan ta vid när den andra inte klarar av arbetet. Det är alltså av stor vikt att du som rekryterare tar reda på hur personen agerar i olika situationer och hur medlemmarna i gruppen skulle kunna stötta varandra vid respektive fallgrop.
Kommunikation, förtroende och öppenhet är faktorer som inte är lätta att hantera men de är essentiella för en god kommunikation. Vet ni hur ni ska kommunicera, kommer förtroendet snabbt därefter. Har gruppmedlemmarna förtroende för varandra kommer de kunna vara öppna.
Som jag redan har nämnt tänker inte alla lika, vilket också innebär att inte alla tar till sig information på samma sätt. Det du alltså bör tänka på när du bygger en grupp är hur kedjan av information kommer att se ut så att du vet vad du ska säga till vem. Vi tänker alltid på detta i Uppstuk när en ny person ska anställas till vår ledningsgrupp.
Tips 1! Tänk på att anpassa ditt språk, kroppsspråk och ordval beroende på mottagaren.
Tips 2! Läs boken Tändvätska av Annika R Malmberg, den förklarar alla personlighetstyper och hur man arbetar med alla dessa personligheter på ett riktigt bra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv