Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Inspiration by Belin

Cecilia Belin är 33 år och bor i en villa i Gävle tillsammans med sin fästman Jonas. Hon har under det senaste året hittat tillbaka till kontinuerlig träning vilket hon tycker känns fantastiskt. Cecilia gillar mat i sällskap med goda vänner, både hemmamiddagar och restaurangbesök. När hon h ar tid över och kreativiteten faller på tycker Cecilia om att skissa eller kanske sy något härligt plagg. Under vår/ sommarhalvåret är hon en entusiastisk gröngöling i trädgården där hon vill lära sig mer om odling. Övrigt är att det blir mycket fotboll då hennes fästman är just fotbollsspelare.

Inspiration by Belin föds

Jag bestämde mig för att starta eget då jag ansåg att jag hade kunskapen och förutsättningarna för att lösa andra människors problem då det kommer till shopping, stil och att göra medvetna val samtidigt som jag var redo för förändring i livet.

Inspiration by Belin, verksamheten

Jag arbetar som stilrådgivare och personal shopper åt privatpersoner och företag. Förutom uppdrag som just stilrådgivare blir det en hel del projekt som tex Fashion Market, modevisningar mm. Mitt mål med verksamheten är att kunna jobba parallellt med mina heltidsstudier, friheten i att driva eget och verkligen syssla med något som jag brinner för är i dagsläget mitt primära mål med just den här verksamheten.

Företaget driver jag med en bas i Gävle, när det gäller uppdrag är jag givetvis flexibel och reser när det behövs.

Cecilia, entreprenör – soon to by serieentreprenör

Jag ser mig som en entreprenör och kommer troligen under 2017 ha startat ytterligare ett företag vilket känns otroligt spännande.

Min drivkraft är förgrenad i två riktningar som utgör en helhet. Den ena är det fantastiska i hur kläder, stil och förmågan att framhäva våra personligheter genom det vi har på oss.

Kreativiteten och vetskapen om att jag hjälper människor med att känna sig lite mer tillfreds med både sig själva och sin garderober är fantastiskt. Den andra drivkraften ligger i mitt stora engagemang för hållbarheten, vi shoppar som att det inte finns någon morgondag och som att jordens resurser är outtömliga. Hållbar shopping är något som vi behöver lära oss, jag hjälper till lite på vägen och ser dessutom till att grunden till drömgarderoben byggs. Buy less, choose well – make it last!

Entreprenörsresan

Det svåraste var egentligen den första tiden då jag presenterade min idé för människor och möttes av både positivt och negativt. Även om jag alltid har trott på mig själv så är det stunder då självförtroendet sviktar och man tvivlar på att det ska fungera.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som har varit jobbigast, jag har haft en del jobbiga perioder med mycket jobb (både som anställd och företagare) under min resa men det är inget som egentligen är direkt kopplat till mitt företagande. Jag har haft så roligt på vägen! Däremot tycker jag inte att jag offrat något. Visst har jag offrat någon ledig lördag här och där men vad gör väl det?! Jag anser att jag jobbar med ständiga förbättringar och tack vare det har jag inte känslan av att jag skulle ha gjort om något från starten.

Vanligaste misstagen?

Jag vågar nog påstå att det är att inte tro på sig själv till 100%. Om inte du gör det hur ska någon annan göra det då? Sedan finns det givetvis mycket strategiskt som kan vara värt att tänka på parallellt under uppstarten så att man inte stoppar huvudet i sanden och enbart fokuserar på produkten. Det brukar innebära att man hamnar i otakt. Finns det först och främst en marknad, har du gjort marknadsundersökning? Hur vill jag att mitt företag ska vara utformat, etik, värdegrund o.s.v?

Varför ska man driva företag?

Känslan av att sy ihop ett koncept och se det fungera är fantastiskt, det gäller allt från mitt företag i stort till de projekt jag startat och drivit genom åren. Har man en dröm om att kunna bygga något stort eller smått och göra det man brinner för samtidigt som man tjänar pengar så är det en enorm drivkraft.

Jag skulle däremot säga att bokföringen är baksidan med företagandet. Jag gör den men jag tycker inte att det är så värst skoj. Men det är värt att tänka på att det är roligt att fakturera. Det kan ju även ta tid innan du skapat dig ett varumärke och företaget går med vinst. Jag har kombinerat anställning med företagande för att successivt kunna arbeta upp den kundkrets som vår mitt mål, det i sig har varit mycket arbete.

Cecilias tips till dig som vill driva företag

Tro på dig själv, din förmåga och din idé!

Bolla dina tankar gällande företag med personer som ger dig energi och har ett entreprenörstänk själva. Det spelar ingen roll hur peppande sambon eller familjen är det är genom andra entreprenörer och idésprutare som jag har tankat mest inspiration.

Gör dig själv och ditt företag rättvist med en outfit som får dig att känna dig snygg och sträcka på dig lite extra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv