Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Skandiamäklarna i Nacka

Carina bor tillsammans med sin man och två barn på Södermalm i Stockholm. Hon är 34 år gammal och älskar att vara social med sina vänner i alla möjliga sammanhang. Att secondhandshoppa, gå på loppisar och auktioner gör hon gärna. Carina önskar att hon även kunde säga att hon har träning som ett intresse men Carina tränar nog mest i tanken än i handling. Att åka till Gotland eller vårt landställe i Sörmland ligger henne varmt om hjärtat.

SkandiaMäklarna i Nacka föds

Jag hade varit mammaledig i två omgångar. Kände att jag inte kunde vara fastighetsmäklare då det var för osäkert och jag valde att lägga mäklarskorna på hyllan. När jag arbetat som fastanställd i 6 månader på ”ett vanligt jobb” kände jag stressen komma. Det var inte jag…. Samtidigt hade jag och min vän Caroline Hazelius utvecklat en fantastisk vänskap dels från tidigare mäklarjobb men framförallt som föräldralediga i samma veva. Jag ville göra min grej, men jag ville ta nästa steg. Jag ville bestämma och forma det mäklarkontor som jag ville jobba på. Jag var less på min nuvarande anställning och kände att ekorrhjulet bara snurrade och såg inget annat i framtiden. Jag och Caroline pratade ihop oss och kontaktade huvudkontoret på SkandiaMäklarna. Där berättade vi att vi kände att vi ville göra vår grej. De nappade och vi fick köpa SkandiaMäklarna i Nacka.

Jag drivs av affärerna, att känna att vi bygger nåt, att vi förändrar oss och vårt kontor hela tiden. Jag drivs av att utvecklas både som företagare, vuxen människa och person. Drivet ligger hela tiden att göra bättre, att vara bättre och att leverera mera.

SkandiaMäklarna i Nacka, verksamheten

Vi är ett fastighetsmäklarkontor som hjälper människor i deras största affär. Vi mäklar villor, tomter och bostadsrätter i Nacka kommun. Jag bedriver verksamheten i Nacka, vi är ett franchisekontor och har rättigheterna att driva vår verksamhet här.

Carina, företagaren.

Jag känner mig mer som företagare än entreprenör, det är väl för att jag känner att vi har ett ”tryggt” koncept som franchisetagare där vi inte är dem som kläcker marknadsföringsidéer och vi kan luta oss tillbaka mot det stora företaget.

Entreprenörsresan

I början var det svåra att bara våga. Att lyssna på sig själv att fatta egna beslut och inte lyssna på alla andra. Men samtidigt var det jobbigt att få ihop allt, att få saker att klaffa, att inte missa något och alla leverantörsmöten i början.

Stressnivån är ofta på max och visst har det tagit mer tid av mig men nej jag har inte offrat nåt, jag och min partner är ett team samt att min man stöttar till 100% annars hade det inte gått.

Om jag gjorde om det så skulle jag säga till mig själv att njuta mer av resan och inte oroa mig så mycket. Jag skulle ändra småsaker, inte satsat på vissa marknadsföringskanaler och mer på andra men sånt vet man ju inte, inget jag klandrar oss för att ”åh varför gjorde vi så”

Vanliga misstag?

Jag antar att de flesta vågar för mycket eller vågar för lite. Att det är svårt att hitta balansen i allting.

Varför ska man driva företag?

Jag kan inte se något negativt i företagandet men kanske att man inte särskiljer på jobb och fritid. Men för min del är mitt jobb också min passion och min passion är en del av mitt liv. Men visst kan det vara svårt att ge sig själv paus och ”sluta jobba”

Det bästa tycker jag är att bestämma, att forma sitt egna, att se resultatet, att påverka.

Carinas tips till dig som vill driva företag

Kör, våga och tro på att du kan!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv