Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Järvakliniken

Nor Gradin är 38 år och är tandläkare. Hon bor och jobbar i Solna.

Järvakliniken, verksamheten

Startade mitt företag för 9 år sedan men min klinik och verksamhet för 3,5 år sedan. När jag startade kliniken ville jag erbjuda något annorlunda. Tandvården har länge förknippats med myter som att det är läskigt, dyrt och att det gör ont. Mitt mål är att krossa den här bilden och göra tandvården en självklarhet för gemeneman. En annan aspekt som är väldigt viktig för mig är att jag vill lyfta upp hälsan ur ett tandvårds perspektiv. Att det som händer i munnen påverkar hela kroppen och vice versa. Vårt motto är ” frisk mun för frisk kropp”.

Sedan jobbar vi mycket informativt gentemot våra patienter och allmänheten. Vi är en av få tandläkarkliniker som har en aktiv Facebook och Instagram-sida. Vi gör uppdateringar dagligen ifrån vårt jobb och viktig information. Målet med sociala medier att visa transparens och utbilda.

Nor, entreprenören!

Jag vill helst kalla mig för entreprenör av den anledningen att jag vill utvecklas. Jag bygger vidare på mina idéer, förvaltar dem och försöker jobba utanför ramarna. Jag föreläser för andra tandläkare om vikten att förstå betydelsen av informativ tandvård i en modern teknisk värld. Så jag vill bygga ett starkt varumärke med min verksamhet.

Entreprenörsresan

Svårast med min resa har varit två saker, att få finansiera min klinik och att jobba lite motvind mot allt och alla som har förutfattade bilder om tandvård.

Ifall jag skulle göra om min resa så är det den ekonomiska delen skulle jag velat ha lärt mig mer om och förstått det mer i början. Nu vet jag hur det fungerar om det var svårt i början. Självklart måste man inse att starta ett företag och få det att växa kräver tid, så tid är något jag fått offra mycket av i början.

Vanliga misstag?

Man tror att man kommer göra stora framgångar och tjäna mycket pengar direkt på en gång när man startar ett företag. Det är en ganska lång startsträcka i början som man måste ta sig igenom.

Varför ska man driva företag?

Det positiva är hur mycket som helst, t.ex att få bestämma själv, att sätta sina mål och som små byggstenar bygga upp dem bit för bit och nå sina mål. Att man självförverkligar sig. Förutom att vara mamma till mina två barn är att driva mitt företag de största jag har gjort. Jag blir en bättre fru och mamma genom mitt företag. Jag strukturerar tiden bättre och när jag är med dem blir det mer kvalitativt.

Nors tips till dig som vill driva företag

Mitt tips är att se tydligt vad det är man vill göra och varför man vill göra det, varför man vill starta ett företag. Göra en noggrann analys och research och förarbete innan man startar. Sedan självklar att alltid tro på sig själv och sin ide. Jag tror att så länge man djupt in tror på det man vill göra, kommer det lysa genom en och man lättare får med sig de som ska samarbeta med en.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv