Entreprenörden logo

Sommarinspiration – HälsoSparken

Beatrice Duggin är 32 år gammal och bor i Rönninge med sin man och 4 barn, 10, 8, 4 & 2 år gamla. Hennes intressen handlar mycket om hälsa och att utvecklas som person. Beatrice lägger mycket att sin tid till att sprida en hälsosam livsstil till andra och få med familjen på samma bana.

HälsoSparken föds

Hälsa har alltid varit ett stort intresse för mig. Det började redan som yngre i gymnasieåldern men då handlade det mest om kost, viktminskning och träning. Efter gymnasiet utbildade jag mig inom ledarskap och att bibehålla och befrämja hälsa på arbetsplatser. Men strax innan utbildningen var klar träffade jag min man och vi fick barn och det mesta med hälsa hamnade i bakgrunden. Men när jag var hemma med fjärde barnet kände jag att jag ville utvecklas som person och göra något som var roligt och givande både för mig själv och andra. Hälsotänket som jag haft som ung kom tillbaka och jag hittade en fantastisk utbildning till Hälso-& Livsstilscoach och hoppade på den direkt. Utbildningen var på distans och passade mig perfekt som föräldraledig. Idag är jag med och coachar andra som går samma utbildning. När min utbildning var klar startade jag HälsoSparken – Ge din hälsa en spark i rätt riktning.

HälsoSparken, verksamheten

Hälsa för mig handlar inte lika mycket om kost och viktminskning längre, utan idag handlar det om ett holistiskt synsätt på hälsa, där hela du är viktig. HälsoSparkens grundtanke är att ut- och insidan av din kropp hör ihop och att vi behöver en balans i våra liv för att må bra. Jag ser till dig som en helhet där allt som pågår i din kropp är viktigt och inte bara enskilda symptom. Att hitta orsaken till att du inte mår på topp och att arbeta för att du ska ta dig dit du vill.

Till mig kommer klienter som har olika hälsobekymmer som stress, trötthet, krånglig mage, huvudvärk, dåligt självförtroende, hudbesvär, återkommande förkylningar osv. Som klient hos mig får du med dig mål och delmål som vi har satt upp tillsammans. Du får verktyg att arbeta med hemma mellan gångerna vi ses som t.ex. andning, meditation, kostråd, kosttillskott för att stärka kroppen osv. Vi gör en plan för din hälsa och hur du ska må så bra som du kan utifrån dina förutsättningar.

Kontoret, hemma

Jag har valt att ha min verksamhet hemifrån vilket är perfekt för mig med många barn. Jag arbetar när de är på skola/förskola och på kvällen när dem sover, det passar mig perfekt. Vi har gjort iordning ett gammalt förråd på tomten som nu är min klientmottagning. Där tar jag ta emot de klienter som bor i närområdet och dem som bor längre bort träffar jag online via ett digitalt mötesrum på nätet. Båda arbetssätten passar bra för mig och mina klienter.

Entreprenörsresan

Det svårast under min entreprenörsresa har varit att nå ut till nya klienter. Att på ett bra och enkelt sätt förklara vad jag gör och få mina potentiella klienter att förstå varför de är så viktigt att gå till en hälso- & livsstilscoach. Varför ska man gå till något man inte har behövt innan? Många servar sin bil för att den inte ska gå sönder, tar med sina djur på hälsokontroller och ger dem fina specialfoder m.m. Men när gjorde du något för dig själv sist? För din hälsa och för att du ska hålla och må bra i längden?

Om jag skulle göra om min resa så hade jag valt att ha ett deltidsjobb parallellt i början för ekonomins skull. Jag tror att det tar ett tag, oavsett bransch att bygga upp en stabil kundkrets och inkomst. Jag tror inte jag har offrat något mer än att ha en lite sämre ekonomi när jag startade mitt företag. Jag ser mer till vad jag har vunnit, vilket är nya vänner, nytt liv och ny kunskap.

Vanliga misstag?

Jag tror att de största misstaget som folk gör som vill starta företag, är att inte vågar och tar chansen. Det är inte det som du misslyckats med som du kommer gå och fundera på hela livet, utan det som du aldrig tog chansen och vågade prova.

Varför ska man driva företag?

Det positiva med att driva eget företag är att jag själv kan styra hur, var och med vem jag vill arbeta. Jag väljer att samarbeta med människor som har samma tänk som mig och som ger mig motivation och ny energi. Jag väljer att arbeta med de kunder som vill ha min hjälp och som är tacksamma för den hjälp och inspiration som dom får av mig. Jag väljer mina egna arbetstider och vart i världen jag vill arbeta. Att arbeta online gör ju att du blir väldigt flexibel.

Beatrices tips till dig som vill driva företag

Mitt tips till andra företagare är att samarbeta med personer du gillar som ger dig energi. Arbeta med det du brinner för och tro på dig själv. Då kommer du att trivas och lyckas, våga chansa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv