Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Utvecklingsbyrån STHLM

Marlene Wåhlstedt är 38 år och bor i Kärrtorp med sin familj som består av sambo Christian och Loui 11 månader. När hon inte jobbar så spenderar Marlene mycket av sin tid just nu med familjen annars så med vänner, äta god mat, resa och att göra spontana utflykter.

Starten på Utvecklingsbyrån STHLM

Jag började för några år sedan ganska grundligt fundera över vad som är mina styrkor och passion, var jag trivs och presterar bra och hur jag arbetar när jag trivs som allra bäst. Jag kom fram till att det är processledning och facilitering som är min grej. Men när jag började leta efter sådana jobb så fanns det knappt några. Därmed fick jag starta eget och det var tur för behovet är enormt. Jag har varit heltidsentreprenör sedan dag ett!

Intresset för ledarskap, utveckling, grupper och processer har aldrig känts som ett jobb för mig. Jag läser litteratur om detta på fritiden, har tagit en magisterexamen i ämnet kvalitets- och ledarskapsutveckling på distans under ett par år och ägnat massor av tid både åt ideella uppdrag samt åt att fördjupa mig inom dessa ämnen.

Verksamheten – Utvecklingsbyrån STHLM

Jag valde att starta eget för att kunna jobba med sådant som verkligen behövs, med något som jag har stor kunskap inom och med det jag är bra på. Jag hade också länge sett att mycket tid och pengar läggs på allt från verkningslösa möten, ledarskap som hindrar snarare än främjar och på ett internt stuprörstänk som skapar frustration, kontroll och ineffektivitet istället för ett hållbart och processbaserat utvecklingsarbete. Sedan har jag alltid haft ett stort driv, envishet och nyfikenhet som kanske inte alltid har passat in i strukturen på arbetsplatser. Generellt tycker jag att chefer borde bli glada över personer med stort driv och kunskap, snarare än rädda. Jag har haft många bra chefer, men tycker mig se och höra en struktur där ute som drivs av rädslor och inte tar vara på potential.

På Utvecklingsbyrån STHLM arbetar jag som processledare. Som processledare designar jag en utvecklingsrutt för ledare, grupper och organisationer med hjälp utav verktyg, metoder och arbetssätt som krävs för att göra den resan. Som faciliterare möjliggör jag för människor att mötas och möjliggör när människor möts. Kort innebär det att utifrån ett† tydligt syfte designa och genomför möten och processer som möjliggör för grupper, ledare och organisationer att utvecklas. Vilket innebär att mina uppdrag pågår allt från flera år eller månader till några veckor eller dagar.

Marlene – personen med stort driv!

Jag drivs av nyfikenhet och viljan att lära mig men också av att se ett resultat av det jag gör. Det kan låta klyschigt, men jag drivs också av att se andra lyckas, se när andra växer och tar ett kliv framåt i sin utveckling. Mitt mantra är att det enda beständiga är det föränderliga, både ur ett samhällsperspektiv och för oss som individer. Så för att leva på ett hållbart sätt och överleva som organisationer behöver vi utvecklas, våga vara flexibla och ha en kärna i mitten håller oss kvar.

Jag klassar mig som en person med stort driv, mycket lust och massor av nyfikenhet sedan om det är att vara entreprenör eller företagare vet jag faktiskt inte =)

Vad skulle du säga är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Vi tror att vi måste göra allting själva, men sånt som hemsida, ekonomi, administration går att leja ut. Att vi börjar nätverka med andra entreprenörer, när det är potentiella kunder vi behöver träffa. Att vi inte ser oss som säljare, medan jag sedan har förstått att sälj handlar om att skapa och bygga relationer, att lyssna och vara genuint och äkta intresserad av den du möter.

Marlenes tips till entreprenörer/företagare

Gör det du tycker är kul och är bra på då känns det inte som att du jobbar! Kör på bara, det enda som kan hända är att du lär dig av dina misstag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv