Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Female Founders Club

För sex år sedan startade dalkullan Malin Högström, 30, bolaget Female Founders Club – en onlineplattform för kvinnor som driver bolag. Idag bor Malin i Stockholm där hon driver sitt företag, men åker gärna hem till skogen så ofta hon kan. Fritiden spenderar hon gärna med en härlig kombination av personlig utveckling, rödvin och islandshästar!

Varför valde du att bli företagare?

Mitt första bolag startade jag medan jag fortfarande pluggade på universitetet. Det gjorde jag för att jag ville få mer praktisk erfarenhet och få utlopp för känslan av att vilja driva något från A till Ö. Jag drivs av frihet och att kunna designa livet runt mig själv.

Female Founders Club

Female Founders Club är en onlineplattform för tjejer som driver bolag eller är nyfikna på att göra det. Verksamheten bedrivs online och genom fysiska event i Stockholm. Det finns ett digitalt nätverk med workbooks och ett community för de som vill utveckla sig själva och träffa likasinnade. För de som vill ha mer personlig hjälp finns även onlinekurser med coaching, antingen för att komma igång från början eller för att växa och kunna boosta sitt sälj. 

Målet med företaget är att få fler tjejer att våga ta steget och inse sin potential!

Att vara företagare – både positivt och negativt

Sedan jag blev företagare har jag offrat tid med familj, vänner och roliga aktiviteter. Jag har behövt prioritera annorlunda, jag tittar exempelvis väldigt sällan på Netflix. Baksidan med att vara företagare är att allt ansvar ligger på dig, du behöver lösa allt som kan komma upp. Samtidigt är det också det som är det positiva med att driva företag, att ansvaret ligger på dig. Du har frihet, det är du som bestämmer.

Utmaningar under resan

Det jobbigaste för mig har varit min egen osäkerhet och självförtroendet när jag först startade företag. Det svåraste har sedan varit att förvalta det jag har skapat samt att acceptera att det tar tid att utveckla saker. Jag älskar projekt och har hela tiden massa nya idéer på hur Female Founders Club kan växa. 

Fokusera på lönsamheten

Många tror att allt behöver vara perfekt innan de ”lanserar” och glömmer bort att ha en plan för hur intäkterna ska komma in. Det är lätt att fastna i detaljer och fokusera på det som känns lustfyllt men man måste komma ihåg att det inte är bara en hobby utan att det är ett företag som behöver gå runt. Med det sagt kanske man inte ska sätta för höga krav från start, det är helt okej att smyga igång något men det är viktigt att hålla fokus på lönsamhet ändå. 

Malins bästa tips till framtida entreprenörer!

Mitt bästa tips till andra som vill starta företag att våga! Alla har så mycket mer potential än vad de tror. Jag tror att många drömmer om att driva företag men inte vågar för de tror inte att de har någon speciell kompetens. Men det är de som är själva grejen. Det som är enkelt för en person kan var svårt för någon annan. Det kan vara en nyckel för den som behöver komma vidare vid funderingar på affärsniche.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv