Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Fannys Förebilder

Fanny Widman är entreprenören som sökte svaret på hur man som kvinna navigerar i affärslivet. Fanny bor i Stockholm tillsammans med sin hund och driver bland annat en podcast där hon intervjuar några av Sveriges mest framgångsrika kvinnor. Hennes stora intresse är jämställdhet vilket hon dagligen arbetar med genom sitt företag Fannys Förebilder. 

Varför valde du att starta företag?

Jag valde att starta företag för att det är viktigt för mig att få driva frågor som ligger nära mina värderingar, att få vara kreativ och att snabbt kunna fatta beslut om vilken väg jag ska ta. Jag drivs av att varje dag få göra något som är viktigt för mig, att jobba med något som jag verkligen brinner för och känna att jag gör skillnad på riktigt!

Företaget Fannys Förebilder

Jag var 30 år när jag började driva företaget, så själva bolaget är väldigt nytt. Däremot så startade jag verksamheten för ett och ett halvt år sedan, men jag har inte haft några intäkter förrän nu! Verksamhet bedrivs här i Sverige där jag idag har min målgrupp. I företaget driver jag en podcast på temat jämställdhet, vilket är själva basen, sedan utifrån det är jag ute och föreläser. Jag skriver även en bok, som släpps i oktober, utifrån podden på temat jämställdhet. Utöver det jobbar jag aktivt med mitt Instagramkonto Fannysforebilder, vilket är en stor del av jobbet i att marknadsföra podden.

Skulle du beskriva dig själv som entreprenör eller företagare?

Både och skulle jag säga! Går inte det egentligen ihop? Att inom företaget alltid ha en entreprenörs “mindset” för att hela tiden skapa nya innovativa idéer?

Vad har varit svårast under din resa?

Det svåraste har varit att hålla huvudet uppe när det inte gått så bra, och att i stunder då jag saknat kreativitet kunna hålla motivationen uppe. Det har gått väldigt mycket upp och ner i mina känslor men jag antar att det kan vara så. På något sätt så blir man sin egen verksamhet, den blir en stor del av den egna identiteten. Det leder till att alla upp- och nedgångar blir så pass mycket mer kopplade till känslor, och det har varit en av mina största utmaningar. Så det jobbigaste är nog att man lägger ner hela sitt hjärta i något och att det därför kommer väldigt nära. Motgångarna blir på något sätt mer personliga! Jag vet inte om jag skulle kalla det en baksida, men för mig är det i alla fall svårt att släppa företagandet. Alltså att man tänker på det hela tiden, så jobbet hela tiden finns med.

Har du fått göra några uppoffringar?

Självklart har mitt privatliv blivit lidande på grund av tidsbrist, men däremot så skulle jag inte kalla det för en uppoffring utan snarare en prioritering. Visst är det tråkigt att inte kunna umgås med vännerna på samma sätt som jag gjorde tidigare, och att inte kunna ligga hela helgerna för att glo på serier. Men jag ser det mer som en period där jag behövt prioritera annat istället för att se det som att jag behövt göra uppoffringar! 

Misstagen företagare gör

Om jag skulle göra om min resa vet jag inte om jag skulle ändra så mycket. Inte för att jag gjort allt rätt, utan för att det är av misstagen som jag har lärt mig. Jag tror att de främsta misstagen många företagare gör i början är att våga för lite, tänka för litet, och att begränsa sig själv. Att tänka att det måste finnas en tydlig plan för att lyckas! Jag har inte förrän på senare tid haft en mer tydlig strategi gällande vilka steg jag ska ta härnäst. Tidigare har jag tagit det mesta på volley och tänkt att det löser sig. Att lösa problem är också en del av kreativiteten och det roliga med att driva sitt eget bolag.

Tips till andra som vill starta företag!

Det bästa med att driva företag är friheten och möjligheten att göra vad du vill utav det. Du kan vara kreativ och skapa precis det du vill. Våga drömma stort och ge inte upp när det känns som tuffast, det är ofta då det vänder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv