Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Malin Hammar Blomwall

Malin Hammar Blomwall, 42, älskar tropiska öar, Mojito och äventyr! Hon längtade efter att kunna arbeta platsoberoende, vilket resulterade i sitt eget företag som hjälper andra företagare att bygga och designa sina varumärken. Malin bor växelvis i Sigtuna och på Franska rivieran, samt njuter av friheten av att kunna jobba varifrån hon vill!

Starten på företagsresan

Det började på en strand i Kina där sambon jobbade med internationellt plantageskogsbruk. Jag insåg att jag ville bygga upp något eget men det tog  två år på ett roligt chefsjobb på innan jag sa upp mig. Min längtan var att kunna jobba platsoberoende och att känna passion för det jag gjorde. Jag har alltid varit grym på att jobba och insåg att det var bättre att göra det för mig själv. Mitt driv är äventyr, att hjälpa andra att lyckas online och att inte ångra något. Jag vill och tänker alltid, alltid framåt!

Vad gör din verksamhet?

Jag hjälper entreprenörer att bygga upp sina personliga varumärken online, för att de ska kunna nå ut till sina drömklienter och öka sina vinster. Verksamheten bedrivs online och gärna från en tropisk ö eller på ett coolt café. Jag älskar mina internationella kunder! Det är kul att kunna möta upp dem ute i världen och få göra workshops och föreläsningar. Omväxlingen är toppen!

Målet är att bygga ett internationellt företag där jag får hjälpa intressanta entreprenörer från hela världen som är redo att investera i att bygga starka varumärken online. Målet är också att jobba med entreprenörer som vill gå “all in” och ha en helhet i sitt varumärke. De som vill ha min hjälp med att skaffa rätt fotograf, designa webbsida, sociala medier, brand funnel, och dessutom addera coaching. Jag älskar att få vara del av hela deras varumärkesresa för det blir så grymt bra! 

Utmaningar under entreprenörsresan!

Det svåraste har varit att få tiden att räcka till. Jag inser nu att jag borde ha letat efter en assistent för länge sedan. Men på ett sätt har det varit bra att få ringa in vart jag ska gå innan jag tagit hjälp. Nu vet jag att jag vill ha en engelskspråkig assistent och gärna som är grym på copywriting. Det jobbigaste har varit att inte kunna vara så närvarande med familj eller vänner i början, då det krävs hårt arbete att bygga upp företaget i början. Det var sena kvällar, helger och noll semester, men härliga jobbresor istället. Det kan man ta igen när företag rullar på men det är viktigt att kommunicera hur mycket jobb det tar så att de som finns i ditt liv stannar kvar och i varje fall förstår vad som krävs. 

Jag tänker att de fem personer man umgås mest med påverkar otroligt mycket och vill man snabba på företagsprocessen så ska man omge sig med entreprenörer. Då finns det helt enkelt inte tid att göra samma saker som tidigare. Jag var tvungen att bygga nätverk och “gå all in” för att få företaget dit jag ville ha det, även om det betydde mindre parmiddagar och biokvällar. Dessutom flyttade jag från Värmland till Stockholm, då var det bara att kavla upp ärmarna och bygga nätverk både IRL samt online samtidigt. 

Det bästa med att driva företag

Det bästa med att driva företag är friheten! Att kunna jobba från Maldiverna, Mauritius eller Bali och så vidare. Jag älskar att kunna kombinera min passion för resor samtidigt som jag får ännu bättre content till mina kanaler. Det och samtidigt kunna jobba med mina kunder bara jag har wifi. Även friheten att kunna bestämma vad man vill ha betalt för sina tjänster och vilka man vill jobba med!

Vad är det främsta misstaget många gör i början? 

Att inte förstå hur mycket man måste jobba för att bygga upp företaget i uppbyggnadsfasen. Se till att få en bra följarskara i sina fokuskanaler och att konsekvent posta och nätverka. Det är lätt att ge upp när man nästan slår igenom, det har jag sett många exempel på. Att bygga ett starkt personligt varumärke online öppnar många dörrar och gör att du attraherar rätt kunder och kan få bra betalt för dina tjänster. 

Tips till entreprenörer!

Du behöver inte synas överallt. Det du behöver är att välja en fokuskanal som ger dig energi och som du orkar fortsätta att marknadsföra dig i kontinuerligt. Se till att skaffa dig en grym coach och brand photographer. Desto tidigare du inser vikten av ditt varumärke, desto snabbare kommer du att slå igenom online. Har du bilder och strategi för hur du bygger ett starkt varumärke online då kan du köpa in en copywriter och någon som hjälper dig med bokföring senare. Ditt personliga varumärke handlar om att ta fram det bästa hos dig. Det är du som ska glittra online och attrahera de som ger dig energi att jobba med. För när någon älskar det den gör det är då det kommer att gå riktigt bra. Det blir magiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv