Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Så kan det gå

Entreprenören Elin Ribjer startade en intervjupodd för att stärka och inspirera till sunda relationer – efter att hon själv varit fast i en destruktiv relation. Hon drivs av att bidra till andra människors ökande välmående och vill sprida kunskap om hur relationer kan fungera på olika sätt. Tillsammans med sin sambo bor hon på Södermalm i Stockholm, och spenderar gärna sin fritid med att laga mat, resa, vara i naturen samt upptäcka världen!

Hur började din entreprenörsresa?

Från att jag var 14 till att jag var 21 år gammal var jag fast i en destruktiv relation med psykisk misshandel, kontroll och isolering. Efter att jag lyckades komma ur relationen började jag att tala om vad jag hade varit med om, och fick då en otroligt stark respons. Till min förvåning fann jag att många i min omgivning även de har eller har haft destruktiva relationer i sina liv, trots att jag till ytan trodde att de var perfekta. Jag fann att det är mycket vanligare än man kan tro med just destruktiva relationer, både till sig själv, sina vänner, familj eller partners. Det vill jag ändra på! Jag vill bidra till att förbättra andra människors välmående och sprida kunskap om hur vi har relationer på bästa och värsta sätt. Våld i nära relationer är min hjärtefråga.

Podcasten “Så kan det gå”

Jag startade podcasten ”Så kan det gå” efter mitt eget sökande om vad som skapar sunda och givande relationer. Inriktat på de som får oss att växa och må bra samt vad som utgör en destruktiv relation. Det är viktiga delar som i mångt och mycket är avgörande för hur våra liv kommer att se ut. Från augusti 2019 har jag släppt avsnitt veckovis och nu har jag ungefär 30 000 lyssningar per månad! 

I relations podcasten ”Så kan det gå” bjuder jag in Sveriges bästa psykologer och relationsexperter i jakten på bättre relationer. Målet är att sprida kunskap och inspirera människor att göra det bästa av sina relationer genom att ge konkreta tips på hur dom gör det!

Svårigheter under resan

Det svåraste för mig har varit att lära mig prioritera vad som är viktigast att göra. Som egenföretagare har det varit svårt att hinna göra allt som ska göras i ett bolag när man vill så pass mycket hela tiden. Det har även varit utmanande att kunna nå ut genom bruset, speciellt till media. Baksidan med företagande är att det alltid är i bakhuvudet och att aldrig kunna vara 100 procent ledig. 

Om du kunde, skulle du ändra något under din resa?

Min resa har precis börjat och jag gjorde verkligen min research innan jag drog igång så jag känner mig väldigt nöjd med min start. Kanske att jag skulle ha prioriterat lite mer sömn i början då den blev lidande.

Det positiva med att vara företagare

Det positiva med att driva företag är friheten! På samma sätt som att du aldrig riktigt är ledig så kan du samtidigt vara det när det bäst passar dig. Kommer du på en idé som du verkligen brinner för behöver du inte få godkänt från någon annan. Du kan springa på de bollar du vill direkt. Det motiverar mig otroligt mycket!

Tips till andra företagare!

Jag tror att det främsta misstaget många gör är att dom inte gör sin research. Hör dig för med människor inom din bransch som du ser upp till och fråga vad dom har för tips när du ska starta ditt företag. Tänk till gällande ditt varumärke och vad är det du vill åstadkomma. Hur ska du nå ut med din produkt, tjänst eller budskap? Vad gör dig genuint unik? Tänk inte på var du kan tjäna mest pengar, utan starta någon som du verkligen brinner så kommer intäkterna att komma. Det ska vara roligt och givande! Kom också ihåg att prioritera återhämtning så att du ger dig själv bra förutsättningar och ny energi. Ditt välmående är alltid viktigast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv