Entreprenörden logo

Anpassar du dig?

För ett tag sedan höll jag en ledarskapsutbildning för Forsränningskommitéen på Uppsala teknolog-och naturvetarkår. För mig var det första gången jag höll en ledarskapsutbildning för ledare inom studentengagemang. Jag har själv varit väldigt engagerad inom Uppsala teknolog-och naturvetarkår och jag vet att det var väldigt tungt att båda plugga och engagera sig samtidigt.

Inför utbildningen förberedda jag mig som vanligt, men när jag fick underlaget med gruppens funderingar, slog det mig – det finns ledare och så finns det ledare. Alla ledare, oavsett bransch, ålder eller företagets storlek behöver samma kunskapsgrund men därefter måste ledarskapet anpassas efter gruppens behov. Det är ju självklart, men ändå så förbereder t.ex. föreläsare eller utbildare exakt samma föreläsningar oavsett publik- Varför?!

Funderingarna som jag fick av ledningsgruppen handlade mycket om kris-och konflikthantering baserad på att samtidigt vara student, t.ex. engagemang under tunga tentamensperiod, hur gör man om någon inte klarar av balansen, hur är det att intervju och välja eller inte välja sina vänner. Alla dessa frågor fick mig att göra om utbildningen och försöka anpassa den efter behovet. Det var en mycket rolig grupp att umgås och diskutera med. Jag önskar dem all lycka till med planeringen och genomförandet av Forsränningen och Forsfestivalen.

För er andra – anpassning av kommunikation är viktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv