Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Coaching By Anna

Processed with VSCO with hb1 preset

Anna Pierre bor i Stockholm tillsammans med sin man Marcos och ligger bakom företaget Coaching by Anna. Coaching by Anna startades maj 2017 och erbjuder samtalscoaching till privatpersoner och företag. Anna föreläser även och skapar workshops med fokus på självledarskap, att genom ökad medvetenhet och självkännedom kunna påverka livet i den riktning man vill och uppnå sina mål och drömmar. Anna är certifierad coach och har en kandidatexamen i psykologi.

Bakgrunden till Coaching by Anna

Idén att starta eget kom när jag utbildade mig till coach och parallellt läste personalvetarprogrammet. Flera bitar föll på plats och det blev så tydligt vad jag ville göra. Känslan var så stark, tidpunkten kunde inte blivit bättre och som jag såg det hade jag ingenting att förlora. Det blev en kickstart kan man säga. Jag fick idén i februari och drog igång i maj.

Tankarna och reflektionerna vid starten

Det fanns såklart rädslor innan starten – Hur ska det gå? Kommer jag få några kunder? Varför välja mig? Men jag tvivlade aldrig på min produkt, det vill säga coaching. Det var det viktigaste för mig. Jag har själv gått i coaching och vet hur effektfullt det är som samtalsmetodik. Så det funkade som en ledstjärna som fick mig att fortsätta när det kändes motigt.

Jag kände också att det bästa för mig var att göra startprocessen snabb. Att inte planera för länge utan att köra igång och utveckla längs vägen. Istället för att spendera massor av tid att läsa på och grubbla om risker innan så agerade jag. Jag fick idén om att starta eget i februari och spikade startdagen till 27 maj genom att skicka ut inbjudningar till releasefest. Jag bestämde mig för att det skulle gå bra och jag agerade därefter. Krävdes mental träning för att hålla fokus på att jag kommer att lyckas, men jag tror att det verkligen gjorde min resa roligare.

I början hade jag inga pengar till varken hemsidehjälp eller marknadsföring så fixade allt själv. Fick plocka fram min kreativitet och jävlaranamma. Knåpade på hemsidan och bad nära och kära om feedback och tillsammans med en vän fixade vi sponsring och styrde upp en releasefest för ca 100 pers för en liten penning. Jag ordnade gratis prova-på-coaching i Tantolunden och skrev ut flyers som jag placerade ut överallt. Men det som fick det att börja rulla var att jag pratade med alla. Jag tränade och tränade på min hisspitch så att jag kände mig bekväm och matade sedan på med den till alla som ville lyssna. Till slut kom första klienten – i augusti och sen har det gått upp och ner och fram och tillbaka. Men jag har aldrig ångrat mitt beslut om att vara egen.

Verksamheten – Coaching by Anna

 Coaching by Anna erbjuder samtalscoaching, föreläsningar och workshops. Min tro är att genom att lära känna sig själv – att få en större kunskap om hur du fungerar, varför du gör som du gör och vad du vill – kan du påverka ditt liv i den riktning du vill.

Jag har även en annan del av mitt företag. Coachverksamheten är den primära men har också en del av verksamheten som går under namnet Girls make history som började som ett nätverk för kvinnor och sedan har utvecklats till att bestå av både eventprojektledning och affärsutveckling. www.girlsmakehistory.com.

Som coach jobbar jag med att hjälpa människor att komma på vad det är dom vill göra och hur dom ska komma dit.  Om jag kan inspirera någon att lyssna inåt och förverkliga sina drömmar och visioner så är mitt mål uppnått.

Annas drivkraft

Har alltid drivits av att hjälpa andra, att göra andra glada, att överraska och fundera över vad som kan göra upplevelser ännu bättre. Det i kombination med intresset av att försöka förstå hur vi människor fungerar och hur vi kan utveckla oss själva har lett till att jag gör det jag gör.

Annas reflektion om företagande

Att kunna tillgodose mitt behov av frihet är det positiva med företagandet. Möjligheten att fatta beslut som är bäst för mig och i enlighet med hur jag vill leva. Att styra över min tid, mina arbetsuppgifter, hur jag ska göra mitt jobb och vart. Att det finns obegränsad höjd och utrymme att vara kreativ. En positiv win-win, genom att jag har de förutsättningar jag behöver för att må bra kan jag hjälpa andra att skapa sina egna förutsättningar för att må bra.

Annas tips till företagare/entreprenörer

Har funderat över vad jag kan dela med mig av vad som hjälpte mig och kan vara inspirerande eller lärorikt för andra och kom fram till tre viktiga punkter:

  • Min tro på produkten
  • Att jag tidigt bestämde mig för att det kommer att gå bra och
  • Det funkar att dra igång även utan ett stort startkapital

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv