Entreprenörden logo

Sommarinspiration – This Is Nuts

Ranja, 33 år, har grekiskt ursprung men är uppvuxen i Jämtland. Idag, och sedan 2003, är Ranja bosatt i Stockholm. Hennes passion förutom företagande är dans, naturen, mat och att bygga relationer. 

 This is nuts föds

Jag köpte in mig på en franchise som höll på med liknande varor med det jag gör idag. Jag hittade aldrig ett jobb som jag var riktigt nöjd med och rastlösheten var nog det som tog mig till att starta företaget. Men jag var även frustrerad på livsmedelsbranschen.

This is nuts, verksamheten

Vi levererar hög kvalitets nötter, superbär och tilltugg. Mestadels är det ekologiskt eller/och hållbart framtaget till företag och dagligvaruhandeln inom Europa. Just nu är verksamheten mestadels i Stockholm.

Målet med företaget är att skapa en medvetenhet kring mat i vårt samhälle men även påverka till förändring för ett hållbarare samhälle och förbättra/utbilda i allmänhet människors matintag- till det hälsosammare.

Kontoret = periodvis

Mitt kontor är lite olika. Periodvis är jag utomlands, mycket av det jag gör kan jag sköta på avstånd i perioder. Men besök är ett måste för att få bra kundrelationer.

Ranja, entreprenören & företagaren

Jag är nog både entreprenör och företagare. Inte säker på att jag känner till den distinkta skillnaden men, företagare för att jag måste lära mig driva det verksamheten. Samtidigt finns det inga alternativ, om man skall lyckas måste man hålla kvar vid det entreprenöriella i början.

Jag drivs ju ändå av att uppnå saker som är utanför den givna ramen.

Entreprenörsresan

Jag tyckte det var svårt i början då jag arbetade och kämpade helt själv. För mig tog det ett tag innan jag stötte på uppsidan. Först var det mycket stressen av att inte kunna planera in övriga saker i livet då företaget fått gå först i prioriteringsskalan. Men jag skulle inte ändra på någonting, allt har sin tid och plats. Jag tror att allt är en process som innehar en naturlighet till att man landar dit man ska.

Jag offrade kärleksrelationer först då de inte fått den tid som behövdes. Det har dock varit ett naturligt val så inget jag ångrar, jag gjorde det jag måste för att lyckas.

Vanliga misstag?

Många underskattar tiden det kan ta innan man kommer ”på banan”.

 Varför ska man driva företag?

Uppstarten av företag är en tidsuppslukare! Mycket tid från vänner och familj försvinner.

Men att tänka utanför dina och andras ramar samt att man får se möjligheter i allt är en stor bonus. Efter ett tag lär man sig att bli mer positiv och man får ett bra självförtroende. Det finns ingenting man inte kan göra och är det något man inte kan – då kan man ta hjälp.

Sky is the limit!

Ranjas tips till dig som vill driva företag

Vi kvinnor måste våga tro på oss själva mer. Det är d  en enda anledningen varför vi inte har gått om männen, kvinnors organisatoriska och verbala förmåga är en enorm egenskap men man måste använda den. Jag tror att om vi visste om vår potential från början då hade det sett annorlunda ut. Våga tro på dig själv till det oändliga!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv