Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Vida hud och kroppsvård

Nanne är 43 år och bor i Sollentuna med sin man och två söner. Eftersom Nannes grabbar är idrottskillar så är det självklart hennes intresse att skjutsa och kolla matcher både till fotbollen samt ishockeyn. Hon älskar det, speciellt då det är en begränsad tid av hennes liv som hon får vara med innan de blir stora och självständiga.

Vida hud och kroppsvård föds

När jag var klar med min utbildning som hudterapeut kände jag att jag inte kommer lära mig något mer genom att vara anställd så jag körde igång min egna salong fyra dagar efter examen.

Vida hud och kroppsvård, verksamheten

Jag har en hudsalong och jag gör behandlingar på hela kroppen. Manikyr, pedikyr, massage, vaxning, färgning av fransar och bryn, permanentar fransar, bränner hårstrån och massor med olika ansiktsbehandlingar.

Jag ser mitt yrke som ett hantverk, jag jobbar mest med händerna och inte med maskiner. Jag gör ingenting på låtsas vilket innebär inga lösnaglar eller lösfransar. Tyvärr vet jag att de stora pengarna finns i quickfix men mitt mål är att kunderna ska fortsätta jobba med sig själv hemma på ett naturligt sätt.

Kontoret = Vasastan har den bästa stämningen

Jag köpte en befintlig salong på Odenplan i Stockholm och jag älskar verkligen stämningen i Vasastan.

Nanne – företagaren

Själv ser jag mig mest som en företagare. Har inte så stora visioner om att expandera utan är en nöjd person som uppskattar nuet. Jag drivs väldigt mycket av att få pyssla om mina kunder till max och även människor i min närvaro. Samhället är så stressigt så att få en kund att kunna varva ner på min salong är en seger varje gång.

Entreprenörsresan

Eftersom jag har jobbat som ekonom i 20 år och äntligen tagit tag i min dröm, var jag 40 år det året som jag tokpluggade och tog examen som hudterapeut.  Det svårast i början har varit att jag jobbar sena kvällar och det har ju tyvärr gått ut över familjen. Men de vet att det är min tur att utveckla mina vingar så de har varit väldigt förstående. Jobbigast var däremot att känna stress att jag inte ska få in tillräckligt med kunder/pengar. Även om jag köpte en befintlig salong så måste jag ändå förtjäna min plats så kunderna stannar kvar hos mig.

Skulle jag gjort om allt skulle jag lärt mig lite mer om marknadsföring och fönsterskyltning. Men det är aldrig försent att lära sig!

Vanliga misstag?

Att inte har koll på papper och bokföring. Allt som har med Skatteverket att göra måste man ha koll på från sekund ett.

 

Varför ska man driva företag?

Det är tufft att vara själv på salongen men det är alldeles för dyrt med anställda. Är jag ledig så är det noll pengar in samtidigt som det är LYX att bestämma alla tider helt själv.

Vet du vad det bästa är? Friheten! Att ingen bestämmer hur/vad jag ska ha för behandlingar eller vilka tider jag måste jobba.

Nannes tips till dig som vill driva företag

Våga!! Det är aldrig försent att byta karriär och följa sina drömmar.

 

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv