Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Caroline Wollsén grundare av Caroline Wollsén Coach

Caroline, 40 år, drivs av att skapa det liv hon vill ha – friheten att styra sin tid och skapa härliga upplevelser tillsammans med familj samt vänner. Hon bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och tre barn. Spendera tid med familj och nära vänner är det hon älskar mest och att få resa. Hennes största intresse går hand i hand med arbetet – Personlig utveckling.

Vad arbetar du med?

Jag hjälper personer att skapa det liv de drömmer om genom att inspirera, utbilda och coacha – både individuellt och i grupp. Mina klienter har oftast ett så kallat “bra jobb”, som de jobbat hårt för att komma till men ändå känner att något saknas. Det kan bero på att de lagt för många timmar av sin tid på jobbet, som de hellre hade lagt på något annat. Eller så känner de att de har större potential än vad de får utlopp för. Vissa har redan en tydlig idé vad de egentligen vill göra, bara att de inte vet hur de ska ta sig dit eller är rädda för att det inte ska gå. Och det är där kommer jag in. 

Coaching genom Zoom

All coaching och utbildning sker via Zoom från mitt hem – bästa givna platsen för mig med små barn. Målet är att vara en given go-to person för den som vill genomföra en förändring i sitt liv. Till hösten kommer jag även erbjuda kraftfulla program i grupp för mina klienter i kombination med individuella coaching sessioner. Utöver detta föreläser jag för att inspirera och utbilda. 

Hur ser din entreprenörsresa ut? 

I början av 2018 började jag och min man investera i fastigheter i England – med syftet att skapa passiva inkomster för en ökad frihet för vår familj. Vi gör detta än i dag och detta har vi gjort vid sidan av heltidsjobb och 2 – senare 3 – barn. Under den tiden började jag gå på en del kurser inom personlig utveckling och insåg att jag inte längre ville jobba som Key Account Manager på Orkla. Stressa för något jag inte ens brann för! Jag hade inte någon energi att vara riktigt närvarande med mina barn efter jobbet och upptäckte flera gånger att jag tänkte på annat när jag lekte med dem. Att jag längtade till att de skulle somna så jag kunde göra alla mina måsten.

Jag insåg också under tiden vi byggde upp vårt företag i England hur styrd jag var av mina egna tankar och känslor. Alla kurserna, föreläsningar och coachningar jag gick på bidrog verkligen till att jag fick fokus, nya perspektiv, jobbade mot mina mål, fick nya insikter och skapade nya starka vanor. Vilket krävdes för att klara av det vi gjorde vid sidan av våra heltidsjobb och familjeliv. På en av alla dessa kurser fick jag en stor aha-upplevelse – det är ju det här jag vill göra! Att utbilda, inspirera och coacha andra till förändring. Eftersom det förändrade mitt liv. Så jag tog tjänstledigt, certifierade mig som coach, började ta mig an klienter och på den vägen är det. Jag är stolt och glad över att ha vågat lämna mitt “trygga” jobb och startat eget utifrån min passion.

Viktiga lärdomar från entreprenörsresan

En stor lärdom är att framgång handlar till 80% om hur man tänker och 20% är agerandet.  Omgivningen har en oerhört stor inverkan på ens resultat. För mig har det varit väldigt viktigt att ständigt omge mig med likasinnade, ha en mentor och också coacher för att hela tiden håller mig på bana mot mina mål. Jag jobbar med det jag brinner för och det känns så meningsfullt för mig att hjälpa andra till ett bättre välmående. Det är ju också klart en fördel att vara sin egna chef, bestämma när jag ska jobba och ta semester. Vissa dagar kan allt kännas positivt och andra mer utmanande med eget företag. Jag gillar att ha kontroll och det har jag fått jobba på sedan jag startade eget, eftersom det är inte lika förutbestämt som när man är anställd. I början jobbade jag mer än jag önskade, men det är de allt värt i slutändan.

Tips till andra entreprenörer

 • Se till att välja din omgivning, vilka du tar råd från och vilka du inte tar råd från.
 • Ta hjälp från andra som gjort samma resa som du, du behöver inte uppfinna allt på egen hand när det finns lösningar som funkar. 
 • Ha koll på din ekonomi – både privat och företagets, så att du kan i förhand se om det kommer bli en ”tuffare” period och kan proaktivt agera på det i förväg.
 • Blocka din tid och sätt gränser för dig själv så att företaget inte tar över all din tid. Säkerställ att du har tid till återhämtning, inspiration, utbildning och att vara med dina nära relationer. 
 • Var tydlig kring vad du vill skapa, för vem och varför. Annars finns det risk att din tjänst eller produkt blir otydlig på marknaden.
 • Lyssna mer än du pratar vid nätverkande. Se hur du kan hjälpa personen du pratar med än att tänka på vad du ska få ut från den personen.

Tips till andra entreprenörer

 • Se till att välja din omgivning, vilka du tar råd från och vilka du inte tar råd från.
 • Ta hjälp från andra som gjort samma resa som du, du behöver inte uppfinna allt på egen hand när det finns lösningar som funkar. 
 • Ha koll på din ekonomi – både privat och företagets, så att du kan i förhand se om det kommer bli en ”tuffare” period och kan proaktivt agera på det i förväg.
 • Blocka din tid och sätt gränser för dig själv så att företaget inte tar över all din tid. Säkerställ att du har tid till återhämtning, inspiration, utbildning och att vara med dina nära relationer. 
 • Var tydlig kring vad du vill skapa, för vem och varför. Annars finns det risk att din tjänst eller produkt blir otydlig på marknaden.
 • Lyssna mer än du pratar vid nätverkande. Se hur du kan hjälpa personen du pratar med än att tänka på vad du ska få ut från den personen.

This or that med Caroline Wollsén

Vill du komma i kontakt med Caroline?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv